Pécsről is lesz közös zarándoklat a csíksomlyói pápalátogatásra

A csíksomlyói pápalátogatásra a Pécsi Egyházmegye szervezésében közös zarándoklatot indítanak, amelyre március 15-ig lehet jelentkezni. 

hirdetés
Uránia Mozi

Ferenc pápa június 1-én mutat be szentmisét Csíksomlyón, ahol a történelem folyamán először tesz látogatást pápa. A látogatás napját – kiterjesztve rá a hagyományosan pünkösdkor tartott ünnepet – fogadalmi búcsúnak nyilvánították, hogy az arra érkező zarándokok is eleget tehessenek az ősök fogadalmának.

Ez alkalomból a Pécsi Egyházmegye a Misszió Tours Utazási irodával közös zarándoklatot szervez Csíksomlyóra, melynek időpontja május 31. – június 2.

A részvételi szándékot a plébániákon lehet jelezni legkésőbb 2019. március 15-ig.

A jelentkezéshez a következő adatok szükségesek: név (ahogy az igazolványban szerepel), születési dátum, igazolvány vagy útlevél száma, lakcím (település, utca, házszám, irányítószám) e-mail, telefonszám. A program várható költsége biztosítással: 32.100 Ft.

Május 31-én indulás Pécsről, dombóvári és sárbogárdi felszállási lehetőséggel. Budapesten csatlakozás a zarándokvonat Szombathely irányából érkező részéhez, majd Püspökladányban egyesül a szerelvény a Miskolcról induló kocsikkal és így halad tovább Székelyföldre, Csíkszeredába. Érkezés várhatóan szombaton a kora reggeli órákban.

Szombaton, az érkezést követően felvonulás a Kegytemplomhoz, ahol a ferencesek sok évszázada őrzik a csodatevő Szűz Mária kegyszobrot. Innen továbbindulás a hegynyeregbe Ferenc pápa ünnepi szentmiséjére.

A szentmise után szabadprogram és indulás a vasútállomásra, folyamatos hazautazás a különvonattal Budapestre, majd onnan a korábbi állomások beiktatásával Pécsre.

A vonat indulásának részleteiről a végleges létszám ismeretében tudnak tájékoztatást adni. A férőhelyek száma nincs korlátozva, szeretnék, ha minél többen részesei lehetnének e történelmi apostoli látogatásnak.

hirdetés
Uránia Mozi