Remek pécsi programokkal érkezik a Kulturális Örökség Napjai

Érdekes, izgalmas programokkal csatlakozik a Kulturális Örökség Napjaihoz szeptember 19-és és 20-án a pécsi Janus Pannonius Múzeum (JPM). Az események ingyenesek, sőt, ezúttal az adott programokra érkezőknek a múzeumi kiállításokban sem kell belépőjegyet váltaniuk.

hirdetés
Uránia Mozi

Szeptember 19.

Zsolnay építészeti kerámia séta a Belvárosban

A nem mindennapi „kirándulás” a Szerecsen Patika Múzeumnál (Apáca u. 1.) kezdődik 10 órakor, az érdeklődőket Tillai Gábor történész, főmuzeológus kalauzolja el a pécsi látványosságok közt a 70 perces sétán.

Íme az útvonal: Szerecsen Patika – Nick-udvar – Király utca – Színház tér – Vasváry-ház – Perczel utca –Széchenyi-tér: Zsolnay-kút – Jókai utca: Zsolnay Vilmos szülőháza – Főposta – Tüke-kút – Matáv-székház – Zsolnay Vilmos szobra (Szabadság utca)

Tillai Gábor történész
A Szerecsen Patika Múzeum története

A délután három órakor kezdődő bemutatón a patinás Szerecsen Patika Múzeum, különleges berendezéseinek, valamint a gyógyszerészet történetét ismerhetik meg a kíváncsi pécsi látogatók Majdán Mira történész tolmácsolásában.

Szeptember 20.

„Repülő szőnyegen a Közel-Kelettől a Távol-Keletig”

Vasárnap 10 órakor a JPM Zsolnay Múzeumban (Káptalan u. 2.) Tóth Eszter művészettörténész mesél a Zsolnay díszműkerámiákon megjelenő orientális motívumokról. Már az előadás címe is nagyon izgalmasan hangzik!

„Vigyázat, csalok!” – bűvészbemutató

Délután három órakor a JPM Múzeum Galériában (Káptalan u. 4.) a „Vigyázat, csalok!” Rodolfó-emlékkiállítást tekinthetjük meg, ahol bemutatót tart Richard Davidson fiatal bűvész is.

Richard Davidson pécsi bűvész

 

A bűvésztehetséggel nemrég mi is interjúztunk, sőt fantasztikus trükkjeit videónkban is megnézhetitek ide kattintva.


A Kulturális Örökségek Napjai rendezvénysorozat kapcsán a ZSÖK is készül néhány érdekes programmal, antik koncerttel, interaktív installációkkal és rendhagyó vezetett sétákkal például a Cella Septichora Látogatóközpontban. Részletek itt olvashatók.