Villányi étterem a vidéki top 10-ben

Nemrég adták át a Dining Guide legrangosabb hazai gasztronómiai díjait, többek között az év legjobb éttermének járó elismerést, felállítva a rangsort Magyarország legjobbjairól. A top 10-ben (sajnos) csak budapesti éttermek szerepeltek, viszont a Volkswagen-Dining Guide Top 100 Étteremkalauz most megemlékezett az ország legjobb vidéki vendéglátóhelyeiről is, melybe az előkelő 4. helyre egy baranyai, egészen pontosan villányi étterem került, a Sauska 48.

A Dining Guide szakértő zsűrije a következőket írta a villányi Sauska 48-ról:

„Villány egyik gasztronómiai célpontja kétségtelenül a Sauska 48. Bicsár Attila itt tűnt fel újra 2017-ben a külföldön szerzett tapasztalatait követően, és alkotta meg a »felszabadult falusi gourmet konyha« fogalmát. Sauska Krisztián ehhez igazán méltó helyszínt és hátteret biztosított. A tehetséges és nagy múltú séfnek köszönhetően a Sauska 48 már a legelső pillanattól kimunkált ételekkel, egyszerű, de nagyszerű, magabiztosan teljesítő konyhával várja a Villányba utazókat.

A fine dining világából ismert, három összetevőre épülő fogásokat hozza a Sauska 48 étlapja is. Az étterem az adottságait figyelembe véve a vidéki magyar konyha felé fordul, de ezt is nagyon kényszermentesen, kedvesen oldja meg. Az étlap kínálata folyamatosan változva igyekszik követni a szezonalitást és a környékbeli termelők által biztosított lehetőségeket, nagyon érzékenyen eltalált kompozíciókkal. Természetesen tokaji és villányi Sauska borok kísérik az étlapot.”

A Sauska 48 egyik ételkölteménye

Végül íme a top 10-es lista a legjobb magyar vidéki éttermekről:

  1. Anyukám Mondta
  2. Platán
  3. Kistücsök Étterem
  4. Sauska 48
  5. Pajta – Fenntarthatósági díj
  6. Bistro Sparhelt
  7. Macok Bisztró
  8. Tannin Resto
  9. Lamareda
  10. Ikon – Debrecen