Folytatják a pécsi platánfák permetezését

A BIOKOM Nonprofit Kft. megbízásából szeptember 27-étől várhatóan október 1-jéig kerül sor Pécs teljes területén a közterületen lévő platánfák permetezésére.

hirdetés

A permetezés elsődlegesen csipkés poloska kártevő ellen zajlik, de a permetszer összetétele egyéb rovarkártevők, illetve a platánokat károsító gombabetegségek (gnomónia és lisztharmat jellegűek) ellen is hatásos.

A beavatkozás az éjjeli órákban történik, este 10 órától másnap hajnal 4-ig. A munkavégzés napjait az időjárás befolyásolja, így csapadékos vagy szeles idő esetén a permetezés elmaradhat.

A permetezés során felhasznált szerek: Mospilan (rovarölő), Topas 100 EC (gombaölő), Decis Mega (rovarölő), Silwet (tapadásfokozó).

A felhasznált anyagok vízi szervezetekre fokozottan, méhekre mérsékelten veszélyesek, viszont emberekre, állatokra veszélyt nem jelentenek!

A munkaegészségügyi várakozási idő mindegyik szer esetében 0 nap, az élelmezés-egészségügyi várakozási idő pedig 21 nap.

A szolgáltató felhívja a lakosság figyelmét, hogy a munkálatok nagyobb hanghatással járhatnak, mint amilyenekhez éjszaka hozzászokhattunk.