Különleges licit egy súlyosan beteg pécsi kisfiúért

Újabb egyedülálló árverés indult Fritz-Melczer Máté megsegítésére Pécsett. Ő az a súlyosan beteg kisfiú, akinek a fél ország kupakokat gyűjt, hogy családja finanszírozni tudja külföldi őssejtkezelését. Most Róka Róbert, pécsi fotográfus ajánlott fel egy vízilabdát minden magyar válogatott pólós aláírásával.

hirdetés

Már vagy két éve tart az a gyűjtés, amit a születésétől fogva súlyos beteg kisfiú részére indítottak szülei. A kupakgyűjtő-akció országos méreteket öltött, rengetegen támogatják Mátét.

Ezúttal pedig Róka Róbert, víz alatti fényképezéssel foglalkozó pécsi fotográfus indított jótékonysági árverést. A licit tárgya egy vízilabda, amelyet a tavalyi, riói olimpián résztvevő magyar válogatott csapat tagjai dedikáltak.

Szülei mindent megtesznek a kisfiúért

Az egyedi képeket készítő szakember folyamatos munkakapcsolatban áll a Diapolo Sport Kft. céggel, ami a vízilabdacsapatot is szponzorálja, számukra készíti a felszerelést. Róka Róbert egyik munkájához az ár mellé egy dedikált vízilabdát is kért, melyet majd jótékonysági célokra tud fordítani.

Lapunknak elmondta, nehéz volt megszervezni, hogy minden egyes vízilabdázó autogramja rákerüljön a labdára. A válogatott kapusedzője volt az, aki személyesen ellenőrizte a fiúkat, mindenki dedikálta-e a játékszert.

Személyesen nem ismerte Mátét, csak történetét hallotta az általa sokszor fotózott pécsi vízilabdázók révén, akik szintén sokat jótékonykodnak az ügyben.

Nehéz helyzetben van a kisfiú családja: Máté már méhen belül fertőzést kapott, oxigénhiányosan és nyelőcső nélkül született. Háromnaposan megműtötték, de szövődmények is felléptek, cisztákat találtak az agyában. A hároméves kisfiú, szüleinek 4,5 millió forintot kell összegyűjteniük a szükséges kezeléshez, amit Ausztriában végeznének el.

A Róka Róbert által indított aukció a hétvégén kezdődött. Két hónapon keresztül, július 21-ig lehet licitálni a dedikált labdára az árverés Facebook-oldalán, kommentben. Egy nap alatt már hihetetlen összegeket ajánlottak fel, ki tudja, a két hónap alatt meddig száguldanak még felfelé a számok.

Máté a dedikált vízilabdával

Egyébként nem ez az első jótékonysági árverés Máté számára, volt, hogy a Tankcsapda zenekar ajánlott fel egy minden bandatag által aláírt, alapvetően félmilliós értékű gitárt.

Mátét a kupakgyűjtés és a licitálás mellett számlaszámán keresztül is lehet segíteni:

Szigetvári Takarék: 50800111-11175937

Az árverés facebook-oldala pedig  ITT található!

A képek forrása: Facebook