Megújul a Hajnóczy utcai óvoda

169 846 305 forintot nyert Pécs „A Nyugati Városrészi Óvoda Hajnóczy József Utcai Tagóvoda felújítása” című projekt megvalósítására – közölte Decsi István alpolgármester.

hirdetés

Decsi István tájékoztatása szerint a Hajnóczy utcai óvoda felújítása a város által 2016-ban indított átfogó óvoda- és bölcsődefejlesztési program része, amelynek keretében a Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Zrt. összesen 10 pályázatot nyújtott be 14 feladatellátási hely felújítása érdekében, amelyek közül minden fejlesztési elképzelést támogatásban részesítettek.

A nagyszabású óvoda- és bölcsődefelújítási program megvalósítására, a Terület és Településfejlesztési Operatív Program, „TOP-6.2.1-15 Családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztése” tárgyú felhívása nyújt lehetőséget. A programba bevont intézményeket úgy választották ki, hogy minden városrészt egyenlően érintsen a fejlesztés, amelyből természetesen Uránváros sem maradt ki.

Tihanyvári Dóra, a városrész önkormányzati képviselője a részletekről szólva azt közölte: az intézmény felújításával kapcsolatos pályázatot a Pécsi Városfejlesztési NZrt. 2016. május 3-án nyújtotta be. Annak érdekében, hogy a munkálatok minél hamarabb megkezdődhessenek Pécs nyáron megindította az intézmény felújítására vonatkozó kiviteli közebszerzési eljárást, amelynek eredményeképpen a TOP-6.2.1-15-PC1-2016-00005 kódszámú, 100 %-os támogatásintenzitás mellett megvalósuló pályázat keretében 2016. október 13-án sor kerülhetett a munkaterület átadására a város és a nyertes vállalkozó, a Szedibau Építőipari Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. között.

A képviselő kitért rá: a fejlesztés részeként az óvoda összes nyílászáróját kicserélik, a homlokzatra 20 cm hőszigetelést raknak, valamint a tetőcserepet is lecserélik. A beruházást követően a csoportszobák, öltözők és mosdók belső burkolata is megújul.

A projekt keretében egy 66 m²-es szertárral ellátott tornaszobát, egy 15 m²-es fejlesztő szobát, valamint orvosi szobát is kialakítnak. Az akadálymentesítés mellett az intézményben teljes mértékben megújul a gépészeti és villamos, gyengeáramú rendszer, az udvaron az előírásoknak megfelelő játékokat helyeznek el.

A 2017 nyarára elkészülő óvoda vonzó kialakításának köszönhetően továbbra is a város és a városrész egyik legnépszerűbb intézményeként működhet.