9 C
Pécs
szombat, április 27, 2024
KezdőlapKultZónaA héten sem maradunk remek programok nélkül Pécsen

A héten sem maradunk remek programok nélkül Pécsen

Augusztus 10-e és 17-e között négy szuper programot ajánl a Zsolnay Örökségkezelő Nkft., mutatjuk a részleteket.

Pirogránit esték: Premecz Mátyás Organ trio

Premecz Mátyás neve a hazai közönség számára két dologgal forrt össze: lendületes zenekarokkal – többek közt: Kéknyúl, Fábián Juli és a Zoohacker, Sena and Live Band, de ő kísérte Jackie Orszáczkyt is is utolsó hazai turnéján – és egy óriási Hammond orgonával. Triójával túlnyomó részt saját szerzeményeket adnak elő, stílusuk egészséges keveréke a jazznek, a bluesnak és az álmodozó, mesélő utazó zenéknek, de tetten érhetőek a nagy előadók, például Lonnie Smith és Jimmy Smith vagy a Led Zepelin hatásai is.

Időpont: augusztus 13. 21.00
Helyszín: Zsolnay Negyed – Pirogránit udvar, Esőhelyszín: E78

Kattints ide vagy ide a további részletekért.

B oldal – Doboviczki Attila T. és Hizsnyik Dénes kiállítása

A két alkotó idén tölti be az ötvenedik életévét, s ez az alkalom időszerűvé teszi a visszapillantást az elmúlt közel három évtizedre.

A kiállítás elsősorban dokumentatív jellegű: számos videó, fotó és egyéb dokumentum idézi meg a különféle művészeti „korszakok” aktivitásait: performanszok, akciófestészeti munkák, public artos események, audiovizuális kísérletek, hangművészeti alkotások, látványvetítési produkciók dokumentumai egyaránt helyet kapnak a kiállításon.

Időpont: augusztus 14. – szeptember 24. Kiállításmegnyitó: augusztus 14. 19.00
Helyszín: Művészetek és Irodalom Háza

Még több részlet itt található.

Üres tér – Posztkarantén tárlat

A karantén ideje alatt meghívnak hetente egy-egy művészt, hogy a rendelkezésre álló térben és a rendelkezésre álló alapanyagok, eszközök felhasználásával hozzon létre a Pécsi Galériában egy-egy installációt. Így 10 művész – Burkus Judit, Doboviczky Attila, Ecsedi Zsolt, Fekete Dénes, Freund Éva, Ficzek Ferenc, Hizsnyik Dénes, Kovács Balázs, Miklya Gábor, Szabó Klarissza Médea – közreműködésével az augusztus 14-i megnyitóig folyamatosan épülnek az installációk.

Időpont: augusztus 14. – szeptember 13. Kiállításmegnyitó: augusztus 14. 18.00
Helyszín: Pécsi Galéria

További információt is olvashattok itt a tárlatról.

Design Liget – kreatív alkotótér és művészpiac

Cél a Baranyában tevékenykedő képző- és iparművészek, formatervezők, dizájnerek termékeinek, márkáinak, kollekcióinak bemutatása, népszerűsítése.
A piactér mellett változatos tematikájú kreatív kézműves foglalkozások színesítik a programot. Ezek a workshopok amellett, hogy alkotási folyamatokat, technikákat tesznek elérhetővé, egyfajta tudásmegosztást, kapcsolódást, párbeszédet is generálnak. A program a Múzeum Utca Plusz rendezvény része.

Időpont: augusztus 15–16. 10.00–19.00
Helyszín: Múzeumok Igazgatóságának Udvara (Káptalan u. 5.)

Még több infó itt.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő