13 C
Pécs
péntek, április 26, 2024
KezdőlapHírzónaA Kodály színpadán bizonyít a Quimby

A Kodály színpadán bizonyít a Quimby

A csütörtöki estén a pihentető mixek, színházi hangulat, éteri muzsikálás, vagyis a zene legjava kapja a főszerepet.

Fotó: lángológitarok.blog.hu

Este hét órakor a Pécsi Tavaszi Fesztivál egyik nagy durranásaként a Quimby együttes lép színpadra a Kodály Központban. ‘Teátrum’ című előadásuk során a színház és a koncertek világának egyvelegét tárják a közönség elé. Nagy hangsúlyt fektetnek az éteri muzsikára, vagyis azokra a finomabb dallamokra, amelyek már nem állják meg a helyüket egy hangos, pezsgő koncerten.

A lágyabb dalok mellett természetesen az örök kedvencek sem hiányozhatnak, ezen felül néhány új szerzemény is hallható lesz. Mindezt kiegészítik a minijelenetek, Quimby-dialógok,s a humoros némajátékok. Ahogy Kiss Tibor énekes is mondja: „A nagy csűrdöngölés közepette azt sem venni észre, hogy felborulnak a kongák, a színházban viszont egy kulcscsomó is orkesztrának számít.”

A Trafik este nyolc órája várja mindazokat, akik a könnyed, lazításra alkalmas zenét szeretik. „MélyPécs” című rendezvényük kiváló alkalmat nyújt a fáradtság levezetésére, kellemes zenei melletti barátias beszélgetésekre. A dj-k alapvetőleg a lazább hiphop, a jazz, s a soul sítlusában keresnek megfelelő szerzeményt a hátradőlős hangulat megteremtéséhez. Emellett lehetőség van olyan dalok megismerésére is, melyek eddig rejtve voltak a nagyközönség elől.

Czimermann Zsuzsanna írása.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő