Hirdetés

Ünnep a pécsi művészetkedvelőknek: egyedülálló kiállítás nyílott Fiesta Grafika címmel szeptember 16-án, 9 latin-amerikai ország 26 grafikusának 180 alkotása tekinthető meg a Pécsi Galériában.

Még soha nem mutatkozott be Magyarországon egyszerre ennyi latin-amerikai művész, a párizsi Latin-Amerika Ház kiállítási anyaga érkezett a Tangó Ünnep alkalmából a Pécsi Galériába. Magyarországon most először látható kilenc latin-amerikai ország – Argentína, Brazília, Kolumbia, Kuba, Ecuador, Mexikó, Paraguay, Peru, Uruguay – huszonhat grafikusművészének munkája. A kiállítók között egyéni alkotók és alkotócsoportok is bemutatkoznak a latin hangulatot megidéző installációs térben.

A KIÁLLÍTÁSON 180 MŰALKOTÁSt csodálhatunk meg.

[su_quote]Az eredeti képgrafikák és plakátok karneválja egy távoli világ erőteljes érzelmekben gazdag színeit villantja fel. A féktelen életigenlés és az élet árnyoldalainak és végességének párhozamos együttélése, az erőteljes politikai vélemény kifejezése, a latin-amerikai életérzés és életfilozófia káprázatos színekkel tárul fel számos grafikai munkán, legyenek azok színházi vagy filmplakátok, könyvillusztrációk vagy képgrafikák[/su_quote]

– olvasható a Zsolnay Örökségkezelő NKft. ajánlójában.

A kiállítást Fekete Valéria, a ZSÖK NKft. vizuális művészeti vezetője nyitotta meg csütörtök este hat órakor, köszöntőt mondott Hernán María Patiño Mayer, Argentína magyarországi nagykövete. Az eseményen részt vett P. Horvát Tamás önkormányzati képviselő, a kulturális bizottság elnöke is.

Íme képgalériánk a megnyitóról:

A tárlat november 14-ig tekinthető meg.

Hirdetés