21 C
Pécs
hétfő, április 29, 2024
KezdőlapHírzónaHoppla nyuszi bejárja Pécset

Hoppla nyuszi bejárja Pécset

Rendhagyó mesekönyv jelent meg Pécsről. Bartos Erika művében állatszereplők barangolják be a kulturális főváros nevezetességeit. A könyvet kedden mutatta be Páva Zsolt polgármester, Matyi Dezső kiadó és a gazdagon illusztrált kötet szerzője.

Ha nem is elvarázsolt, de varázslatos városba hívogatja a gyermekeket Bartos Erika legújabb, Pécsről szóló könyvében. Mint azt Nagy Bandó András ajánlásában írja: „ez a könyv többet ad, mint egy pécsi fotóalbum, gyönyörködtetőbb, mint egy várostérkép, mesésebb és kedvesebb, mint egy turistakézikönyv”.

A mesekötetben Hoppla nyuszit, Mogyorót, a mókust és Cinit, az egeret pécsi lakosok: a süni, a borz és a kutyus vezeti végig a városon. Utazásuk során Pécs szinte összes nevezetességét végigjárják, s adnak észrevétlenül betekintést a város történetébe, miliőjébe.

Mint azt Páva Zsolt a keddi ünnepélyes könyvbemutatón elmondta: mindenki, legyen kicsi vagy nagy, szereti saját szemével megnézni a regények, filmek által megmutatott vidékeket. Bízik benne, hogy a kötet forgatói is így tesznek, s így a mese alkalmassá válik a pécsi értékek vonzerejének növelésére is. Rámutatott: azok a kicsik, akik még nem jártak itt, megismerhetik Pécset, s kedvet kaphatnak egy utazáshoz is.

Matyi Dezső, a kötet kiadójának vezetője azt mondta: a munka segítségével minden tíz év alatti gyermek játszi könnyedséggel ismerheti meg a kétezer éves város értékeit.

Bartos Erika a könyv kulisszatitkaiba bepillantást engedve elmondta: egy éven át írta és rajzolta a kétszázötven oldalas művet. Az összeállításban nagy segítségére voltak gyermekei, akik a nevezetességek válogatása során vezették a kezét.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő