Hirdetés

Tavaly készítette el az első olyan kiadványát a Fidelio, amelyben összegyűjtötték azokat az embereket, akik hatással vannak a kulturális életünkre. Az összeállítást ebben az évben is elkészítették, amelyben két pécsi név is szerepel.

A Fidelio tavaly óta jelentkezik egy kiadvánnyal, amelynek címe: KULT50 – A kultúra 50 arca. A Fidelio szerkesztősége és egy héttagú zsűri – jelölések alapján – konszenzussal választja ki azt az ötven személyt, akikre érdemes figyelni a színház, a zenés színház, a tánc, a film, az irodalom, a klasszikus zene, a képzőművészet, a jazz és a folkzene területén, akik hatással voltak a kulturális életünkre.

Ebbe az összeállításba került be Keserü Ilona festőművész, a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kar professor emeritája, valamint Parti Nagy Lajos költő, író, a Pécsi Tudományegyetem jogelődjének, a Pécsi Tanárképző Főiskola alumnija.

Keserü Ilonával már mi is készítettünk interjút, amit itt tud elolvasni. 

A névsorban egyébként olyan nevek is helyet kaptak, mint például Bödőcs Tibor író, humorista, Tenki Réka színművész, Jordán Adél színművész, Vajda Gergely zeneszerző, karmester, valamint Perényi Miklós csellóművész.

Hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét