12 C
Pécs
hétfő, április 29, 2024
KezdőlapHírzónaMűvészi kavalkád: a sokszínűség lázában

Művészi kavalkád: a sokszínűség lázában

Manapság az emberek többsége a változatosság megszállottja, szívesen veszik, ha elegyítik a különböző műfajok elemeit. Igazán különleges eredményt hoz, ha a „modern” vegyítéshez klasszikus és népi ihletettségű műfajokat használják fel.

Este hét órakor a Csík Zenekar, Ferenci György és a Rackajam közös koncertje a zene egyedi ötvözetét tárja fel a rajongók számára a Kodály Központban. A Csík Zenekar dalaihoz sikeresen használja fel a népi folklórt, a populárisabb dallamokat, s a rock erőteljes hangzásvilágát. Ezzel a nyitott szemlélettel, több mint két évtizede csalogat magához rajongókat.

Ferenci György és a Rackajam akusztikus hangszereivel a blues világába kalauzolja el a közönséget. Ám hogy igazán érdekes egyveleg legyen, dalszövegeikben magyar költők műveit hallhatjuk viszont. Petőfi Sándor verseiből nemrég készítettek lemezt, mostani előadásaik során pedig Vörösmarty Mihály, Kiss Anna, Weöres Sándor, illetve több más elismert költőnk műveiből is válogatnak.

Este nyolckor a Janus Egyetemi Színházban, a Pot-Pourri című francia esten a klasszikus francia zeneszerzők műveiből válogatott részletek egészen egyedi hangulatot kölcsönöznek a gall írók,költők verseinek és novelláinak. A címadó francia kifejezés a szárítva illatozó virágok keverékét, zenében pedig az egyveleget jelenti.

Czimermann Zsuzsanna írása.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő