9 C
Pécs
szombat, április 27, 2024
KezdőlapKoncertPécs lesz a magyar Salzburg: Sebestyén Márta is fellép a székesegyházban

Pécs lesz a magyar Salzburg: Sebestyén Márta is fellép a székesegyházban

Több érdekes program várja a közönséget élőben, vagy akár a képernyők előtt is Pécsen az Egyházzenei Fesztivál keretében.

Pécs a magyar Salzburggá változik egy estére, május 20-án. Egy koncerten öt orgona szólal meg öt kiváló művész, Nagy László Adrián, Kovács Szilárd Ferenc, Szamosi Szabolcs, Schallinger-Foidl Artúr, valamint Kővári Péter játékával, Sebestyén Márta énekművész és a Pulzus Vonósnégyes közreműködésével – írja a Filharmónia Magyarország Nkft. közleményében.

A program érdekessége, hogy felcsendül a 104. Zsoltár dallama Sebestyén Márta előadásában.

Sebestyén Márta

Az egyedülálló zenei eseménynek a Pécsi Bazilika ad otthont 19.30-kor, ám nem csak a főhajóban szólal meg a hangszerek királynője, hanem az altemplomtól a kápolnákon át, öt különböző ponton.

A székesegyház három saját hangszere mellett most először lesz hallható a Filharmónia két új hordozható sípos orgonája is.

Ráadásul örömteli hír, hogy a közönség újra személyesen, a nézőtérről élvezheti a klasszikus zenét, de természetesen online is lehet követni a Filharmónia Facebook-oldalán, Vimeo- vagy Youtube-csatornáján a fesztivál koncertjeit és programjait.

És akár online körbejárhatjuk a Püspöki Palotát Felföldi László megyéspüspök vezetésével május 20-án.

További részletek ide kattintva olvashatók.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő