15 C
Pécs
péntek, április 26, 2024
KezdőlapKultZónaVersposztolás, szavalóverseny: így készül a Csorba Győző Könyvtár a költészet napjára

Versposztolás, szavalóverseny: így készül a Csorba Győző Könyvtár a költészet napjára

A pécsi Csorba Győző Könyvtár minden évben, április 11-én, a költészet napján általában számos programmal emlékszik meg a jeles alkalomról. Idén sem adták fel a nemes hagyományt, igaz, jelen helyzetben ők is a virtuális térben mozgatják meg a pécsieket.

Több pécsi kulturális intézményhez, együtteshez kapcsolódva a Csorba Győző Könyvtár is részese lett annak az egész Pécset átfogó programnak, ahol egymás online tartalmait vállvetve közvetítik a pécsiek felé: ez a #pecsikulturaliscsatorna fórum, amelynek a könyvtár mellett olyan tagjai vannak többek között, mint a Pécsi Nemzeti Színház, a Pannon Filharmonikusok, a Bóbita Bábszínház.

Saját felhívással is készülnek: április 7-től 11-ig a Posztolj verset online! kezdeményezés keretein belül az azonos címmel meghirdetett Facebook-esemény alá kommentben lehet lírai alkotásokat posztolni. Persze nem csak Facebookon, emailben is lehet verset küldeni a [email protected] címre.

A gyermekkönyvtárosok is készültek egy akcióval: online versmondó versenyt szerveznek általános iskolás gyermekek számára. Április 20-ig kell beküldeni az otthon készített felvételeket a [email protected] címre, vagy a feltöltött videó linkjét megosztani (a produkciók persze csak a zsűri számára lesznek elérhetőek).
A pontos részletekről bővebben ITT LEHET TÁJÉKOZÓDNI!

Olvasók most nincsenek, de a munka tovább zajlik a könyvtárban

És egy plusz meglepetés: a Csorba Győző Könyvtár dolgozói is készülnek egy produkcióval, ehhez érdemes figyelni a könyvtár Facebook-oldalát!

A könyvtár weboldala a zárvatartás alatt is folyamatosan bővül, további akciókat, játékokat hirdetnek meg a könyvtárosok, sőt, olvasói könyvajánlókat is közzétesznek. Tovább folyik a munka, még így is lehet könyveket kölcsönözni!

A Csorba Győző Könyvtár zárt kapui mögötti munkájáról ITT írtunk részletesebben!

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő