9 remek strand a környéken!

Ha unja már a megszokott strandokat mutatunk néhány dél-dunántúli, mesés szabadtéri fürdőt és strandot, ahova érdemes elmennünk ebben a csodálatos trópusi forróságban, ami a régióban uralkodik. Dobjon el kapát, tollat, billentyűzetet, és próbálja ki ezeket a varázslatos strandfürdőket!

hirdetés

Magyaregregy fürdő és strand

A magyaregregyi strand igazi telitalálat, ha nem szeretjük a tömeget. Itt csendes környezet, erdőszéli hangulat, fák által körülvett mesés csobbanás vár minket. Egyetlenegy medencéje van a strandnak, de az pont elég. A felnőtt jegy hétszáz, a 60 év feletti és diákjegy ötszáz, délután két óra után pedig a felnőttek ötszáz forint, nyugdíjasok és diákok négyszáz forint ellenében fürdőzhetnek.

Sellye Városi Termálfürdő

A sellyei strandon négy medence, nagy zöldfelület és nyugodt, csendes környezet várja a pécsi strandokról már-már menekülő polgárokat. A felnőtt egésznapos jegy ezer forint, délután három után hétszáz, az esti fürdőjegy hét és tíz óra között háromszáz forint. A gyerekeknek kedvezőbb, napközben ötszáz, délután három órától háromszáz forint. A fürdő területén egyébként strandkézilabda-, futball-, valamint egy lábteniszpálya is van. A strandon egy termálmedence is van, hidrogén-karbonátos gyógyvízzel, mely jól alkalmazható reumás megbetegedések és ízületi gyulladások kezelésére.

Beremendi strandfürdő

A beremendi strandon mi pécsiek, a „vidéki” kategóriába esünk az ártábla szerint, ennek alapján ezer forint a napijegy, diákoknak és nyugdíjasoknak hatszáz forint. Gyerekjegy külön nincs, egy háromfős családnak azonban csak 2300 forintot, egy négyfősnek pedig csak 2700 forintot kell fizetnie. A belépés hat év alatt ingyenes. Egyébként itt is találunk strandkézi- és strandfoci pályát, lábtenisz pályát és röplabda pályát is, sőt, akár sátrat is verhetünk a strand területén 1500 forintért éjszakánként.

Szászvári Strandfürdő

A szászvári strandra a felnőtt egésznapos jegy ezer forint, a diák és 60 év feletti hatszázötven, 4 év alatt ingyenes a belépés. Több információt sajnos nem sikerült kiderítenünk a szászvári stranddal kapcsolatban, de vélhetően egy rendkívül nyugis és élvezetes csobbanást tudhatunk magunkénak, ha ott töltjük a délutánt.

Abaligeti tó

Bár nem egy hatalmas tó, az abaligeti cseppkőbarlang melletti csónakázó tóban lehetőség van a fürdésre, csónakázásra és a vízibiciklizésre is. Ha ide jövünk strandolni, a hangulatos, mecseki atmoszféra adott, merülés után pedig még be is leshetünk az abaligeti cseppkőbarlangba, ha egész napos programot szeretnénk.

Gunarasfürdő Dombóvár

Gunarasfürdőbe már kicsit drágább a jegy, az egésznapos felnőtt kétezer forint, a gyerek ezer forint. A délutáni jegy párszáz forinttal kedvezőbb, de ide nem is az olcsó jegyért érdemes ellátogatni. A bátrabb csobbanni vágyókat óriáscsúszdával kényeztetik, ráadásul a strandot 2004-ben fel is újították, mely során a gyógyászatot, a hideg vizes kutakat és a fürdőzést is új wellness szolgáltatásokkal bővítették. Van itt gyerekjátszó és családi csúszda is, szóval unatkozni biztos nem fogunk!

Igali Gyógyfürdő

Az igali strand miatt érdemes Baranya határán kívülre is elutazni, ha igazi fürdőzőélményre vágyunk. Kettő külső termál medence, három különböző mélységű, élményelemekkel felszerelt gyermek medence, úszómedence, kültéri gyógyvizes élménymedence és csúszda is található a strand területén.

Az elmúlt évtizedekben többször is felújított, szépítgetett gyógyfürdő kültéri területén van strandröplabda, strandfoci, streetball és lábtengó pálya is. Külön a strand területére nem tudunk jegyet váltani, így a felnőtt jegy 2350 forint, 60 év felettieknek 1950, 6-20 éves korig pedig 1750 forint a belépő. A hat évnél fiatalabb gyerkőcök ingyen beléphetnek.

Tamási Termálfürdő

A Várhegy fenyvessel borított lábánál, közel 7 hektáros zöldterületen, gyönyörű környezetben vár minket a Tamási Termálfürdő. Ha nem bánjuk, hogy autóba kell ülni, akkor Tamásiban biztosan jól fogjuk érezni magunkat családostul, hiszen a fürdőben összesen tizennyolc medence, köztük öt gyógyvizes medence áll rendelkezésünkre.

Van itt strandröplabda, strandfoci,valamint teniszpálya, de “benevezhetünk” ping-pong bajokságra is. A fürdő közelében kilátó, erdei tanösvény és kerékpárút is található a kalandvágyóknak.

Csokonyavisonta Gyógy- és Strandfürdő

Csokonyavisontán, az 1943-as olajkutatás során tört fel először a 73 fokos víz, amiről hamar kiderült, hogy gyógyító hatása van. A strandfürdőnek napozásra és játékra kiválóan alkalmas szabad terei vannak, lombos fái árnyat és kellemes hangulatot adnak. Három kültéri medencéje és óriáscsúszdája is van a strandnak, a környezet pedig kétségkívül idilli. Színvonalához képest a jegyárak igen kedvezőek, felnőtt jegyet szaunahasználattal együtt ezernyolcszáz forintért, nyugdíjas és diákjegyet ezerháromszáz forintért, gyermekjegyet hatszáz forintért válthatunk Csokonyavisontán.

Még több pécsi és Pécs környéki strandról itt írtunk!

 • RealQuentin

  Gunarast hagyjuk…

 • sumer75

  Vicces, hogy a barcsi termálfürdő kimaradt a felsorolásból. Ha már Csokonyavisonta meg Sellye szerepel…

 • Fóris Béla

  Arról is beszámolhatna a polgár mester elvtárs, hogy mi lesz a Balokány sorsa? Hogy miért kell több messze levő fürdőket ajánlani? Hogy talán pécs az egyetlen nagyváros az országban ahol nincsen egy korszerű strand.

 • Mágenhejj Orr-tor Úr

  Röhej, hogy Dunántúl legnépesebb városában nincs semmilyen fürdő, máshol meg épült. Reméljük tényleg megvalósul az Aquapark Pécs.