A menetrendre panaszkodnak az utasok

Panaszkodnak az utasok a Tüke Buszra. Az internetes menetrend ugyanis szerintük nincs összhangban a megállókban találhatókkal. A cég szerint csak rosszul olvassák az egészet. Szavazzon!

hirdetés

Több olvasónk is jelezte, hogy nincsenek megelégedve a Tüke Busz Zrt. szolgáltatásaival. Az internetes menetrenden sokan nem tudnak kiigazodni, ami ráadásul nincs összehangolva a megállókban kiírtakkal, ezért nem egyszer fordult elő velük, hogy lekéstek a buszt, éjszaka is. Emellett a járművek tisztaságával sincsen mindenki megelégedve.

– A Tüke Busz honlapján nem tudom megállapítani, hogy mikor indul a busz, több perces különbség van az internetes indulás, illetve a végállomáson feltüntetett indulás között, ami miatt számtalanszor lekésem a buszt – panaszkodott Noémi. – Sokszor jártam úgy, hogy az éjjeli negyed kettes vagy negyed hármas busszal akartam hazamenni, mert sokáig dolgozom, de a honlap szerint három perccel később ér a nekem szükséges megállóba. Ezzel kapcsolatban e-mailt is írtam a társaságnak, de válaszra sem méltattak – mondta a lány. – A honlapon lévő menetrend késik, tehát ez alapján nem lehet elérni a buszokat, viszont úgy veszem észre, hogy nem is törik magukat azon, hogy kijavítsák.

tukebusz (1)
Nem mindenki számára egyértelmű a menetrend

A késések miatt egyébként be is torlódnak a buszok, főként a 2-es és a 27-es vonalon, így gyakran egyszerre két ugyanolyan jármű érkezik a megállóba, az egyik azért, mert pontos, a másik pedig, mert késett.

Másik probléma a vasárnap este, a főpályaudvarról tíz óra ötven perckor induló 30-as járattal van. Ugyanis a Pestről érkező Intercity normál esetben tíz óra negyvenkét perckor ér be, tehát az utasoknak nyolc perc áll rendelkezésükre, hogy elérjék a buszt.

– Ha késik a vonat, ami, valljuk be elég sűrűn fordul elő, a sokak számára ideális 30-as busz nem vár senkire, hanem elindul üresen – magyarázta egy pécsi egyetemista, aki a fővárosból jár Pécsre. – Tehát marad a drága taxi, vagy egy másik járat, amire ki tudja, mennyit kell várni este.

tüke30
A 30-as busz vasárnapi menetrendje

A menetrenddel kapcsolatos panaszokra reagálva a Tüke Busz Zrt.-nél elmondták, hogy a menetrendek akkor nem azonosak, ha a kérdéses megálló nem vég- vagy fordulóállomás, emiatt nem minden esetben egyezhet a két adat. Félreértés általában az értelmezésben van, ugyanis a megállóhelyet tetszőlegesen ki lehet választani a honlapon is, ezután már ott is látható az aktuális indulás. A 30-as volnal esetében a nem vonattal érkezőkre, illetve a menetrendre vannak tekintettel. Úgy vélik, nem járható út, hogy az utasokat megvárakoztassák más közlekedési szolgáltató késése miatt. Azonban, ha az utasok igényei indokolják, az említett vonalon újratervezik a menetrendet.

Ön szerint jó így a menetrend, ahogy van?

Eredmények

Loading ... Loading ...

 • Alias

  Nekem csak annyi lenne a hozzáoszlásom,hogy a 14-es menetrend teljesen rendben van bár lehetne egy kicsit sűríteni. Illetve a 14Y-os járat teljesen felesleges, szerintem.
  Továbbá azért is jó, mert teljesen bemegy a városba és nem kell PL
  Télen kint fagyoskodni és a sok nyugdíjas tolongását elviselni. De könyörgöm ha nem ajtótól ajtóig megy a busz már nem is jó? Szerintem teljesen rendben van a menetrend.
  Továbbá a 4-es busz sem lenne annyira tömve ha nem szóló buszokat küldenének hanem csuklóst.
  A kertvárosiakhoz annyi hozzá fűzésem lenne, hogy akárhányszor állok a negálóba 2-percenként megy egy busz oda. Szerintem ők csak hallgassanak el.

  Végre sikerült megtalálni egy jó és kedvező menetrendet. Köszönöm

 • anita

  jónak tartom hogy a 14 busz bemegy reggel de délutánra az a budai állomásról kellene indulnia mert egyébként sem lehet felférni a 14 járatra mert mások is felszállnak én a zsolnay gyárnál már nem férek fel ha viszont ez nem megoldható akkor a Budai vámnál a régi helyén várjon egy indulási idő pontot nem tudnak pontos indulási időhőz alkalmazkodni üres a Budai állomás onnan indulhatnának a vasasi buszok

 • utas11

  Nem azzal van a baj hogy el van írva… az a gond hogy a drágalátos sofőrök túl sokáig várakoznak. 508 sulinál a 73 busz pl ki van írva óra 48-ra de a kedves buszvezető a malomvölgyből 55 kor indul el… na ezt hogy teheti meg? Aki esetleg sietne egy másik buszra hogy elérje a csatlakozást az mit tegyen? Nem a menetrenddel van itt a baj. A buszvezetőket is kéne ellenőrizni hogy mit is csinálnak félúton a fordulókba, és hogy mennyi időt töltenek el.. Nem a rendszerrel van a baj..

 • pécsi vagyok én is

  MAximálisan érthető.
  Csatlakozás szempontjából az lenne a legjobb, ha a 22-23-24 kertvárosból indulna, míg a 25-26 budairól.
  A vasas-hird járatok esetleg a főpályaudvarról is indulhatnának, és akkor mindent elérnék amit akarok.
  Később újhegyi betéréssel mennének a vasasi buszok.

 • pécsi lakos

  Érthető a menetrend. Csak némely csatlakozás van rosszul megoldva. pl amit már többen is említettek 22-23-24-es járatoknál.

 • re. Pécsi Lakosnak

  Szekszárd, Budapest vagy Pécsújhegy a valódi lakhelyed? Megy hangulatkeltés a 22-23-24 járatok Kertvárosba helyezésért?

 • Pécsi Lakos

  Én pl ha 22-23-24 essel jövök be Uránba, akkor minden egyes busz akkor megy el, amikor én beérek. Kicsit komikusnak tartom. 😀 Erre a legnagyobb poén az, hogy nem elég, hogy nem tudok normálisan eljutni valahová, még haza SEM tudok normálisan menni. Mindegyik busz pont akkor ér be, amikor a buszom indul. 😀 Komikus…

 • Kéti

  Szerintem teljesen érthető és átlátható a menetrend, nem teljesen értem a problémát. Nekem is van, de az más jellegű: a busztípusok/-méretek elosztása. Még mindig nem értem, hogy negyed-fél 8 körül miért a legrégebbi, kisméretű (nem csuklós) buszokat küldik egyes helyekre (pl 27-es busz), amin toporgunk és nyomorgunk, van, ahol fel sem férnek az emberek már az első pár megálló után sem; aztán 8 után beállítják az új buszokat vagy a csuklós Mercedeseket, amik aztán sokszor konganak az ürességtől, hiszen az emberek zöme 8-ra jár dolgozni/iskolába.

 • Android

  Azoknak akik hiányolják az okostelefonos menetrendet:
  A “Menetrendek” nevű androidos alkalmazás tartalmazza az aktuális pécsi menetrendet is. Igaz ez nem Tüke Busz által kiadott program, hanem valószínűleg egy független fejlesztés.

 • huszonöt

  Nagyon bosszantó, mikor a külső részekből jövő járatokat nem hangolják össze. Valamint hazafelé éppen hogy beér a busz, de a kifelé menő busz nem várja meg. Pedig csak néhány másodperc türelem kellene. Nagyon sok múlik a gépkocsivezetőkön. Van aki direkt elmegy, pedig látja, hogy akkor ér be a busz. Persze vannak nagyon rendesek is, de az mégiscsak bosszantó, ha egy rosszindulatú gk. vezető miatt 1 órát kell várakozni. Ráadásul egy olyan pályaudvaron, mint az uránvárosi, ahol az időjárás viszontagságaitól nem lehet védekezni.

 • RAUSCH GEORGINA

  HÁT SAJNOS GYESEN LÉVŐ ANYUKA KÉNT CSAK ROSSZAT TAPASZTALTUNK A 6 HÓNAPOS KISFIAMMAL!AZ JÓ HOGY 1 BUSSZAL BE MEHETÜNK MONDJUK A GYEREK KLINIKÁRA DE MILYEN ÁRON???OLYAN SOFŐRÖK VANNAK ,HOGY AZ EMBER ALIG BÍRJA TARTANI A LEFÉKEZETT BABAKOCSIT ÉS MAGÁT MERT ÚGY VEZETNEK MINT AZ ÁLLATOK!FEL SZÁLLÁSKOR ALIG VAN FENT A KÉT ELSŐ KERÉK ÉS MÁR SÍPOLTATJA AZ AJTÓT ÉS MÉG SOROLHATNÁM!TISZTELET A KIVÉTEL DE EGY NAP TÖBBSZÖR KIFOGTUNK ILYEN SOFŐRÖKET ÉS HA SZÓLSZ AKKOR MÉG Ö KÜLD EL MELEGEBB ÉGHAJLATRA!ŐK VAJON HONNAN KAPJÁK A FIZETÉSÜKET???ŐK VANNAK ÉRTÜNK VAGY MI LEGYÜNK A TÜKE BUSZÉRT?

 • Utálom a TükeBuszt!

  Ez a kavarodás azért van a TükeBusz-nál, mert még mindig azok a gyagya középvezetők ülnek a székben, akik a PK Zrt.-nél is. Az előző cégnél is sz@rtak az utasok véleményére, ahogy most is. A vezérigazgató meg csak egy bábu. Ennyi!

 • Ami esetleg kimaradt a cikkből…

  Nekem 1-2 hete (?) arról panaszkodott az ismerősöm, hogy eléggé nehezen kapott menetrendet. Bár én azt javasoltam neki, hogy a honlapról nyomtassa ki… viszont a nem szívesen netező szépkorúak csoportjába tartozik.
  Nem tudom, ezzel kapcsolatosan lennének vélemények ? Hol kapható a menetrend ?

 • Karkas

  Leginkább egy mobilos alkalmazás hiányzik vagy/és a honlapot mobil barátabbá tenni. Egyik sem olyan nagy dolog, mindkettőre van példa idehaza is.

 • Huu

  Rossz a ket kep hisz az egyik Uranvarosbol indulast mutatja a masik a Petofi utcabol. Ha az interneten is a Petofi utcat valasszak ki akkor ugyan az lesz!

 • szép a kép!

  Látom a második képnél már nem volt meg a print screen gomb 😀

 • megyeri

  Kedves Felháborodott utasok…

  a megállókba nem 1-2perccel a busz érkezése előtt kell toporogni, hanem 5-6 perc legalább (mivel az időpontok csak tájékozató jellegűek)!

  Remélhetőleg ki ad valami applikációt Android és IoS rendszerekre, ha már lesz új utastájékoztató-rendszer, mert a régi nyilván bizonyos cégek érdekeit sértik (gondolom én).

  Nekem teljes mértékben megfelel az új menetrend, maximum annyiban lehetne változtatni, hogy az Árkád északi megállója a NAV-előtt állandóan feltorlódnak a 2, 3, 6 stb buszok.. nem helyezhetnék át egyiket a Millenium elé?!

 • henzus

  Persze hogy nem ugyanaz lesz kiírva a Petőfi utcában mint a végeállomáson Uránvárosban vagy Fehérhegyen…… mert a menetrendi kiírás megváltozott amióta az új tipusú táblák vannak, most már az látható amikor a busz a menetrend szerint az adott megállóba ér és nem az amikor indul az indulási helyről pl a 2 es Uránvárosból. Ergo, mostmár számolni sem kell a menetidőt sokkal egyszerűbb és használhatóbb lett az egész. Először nem rögtön fikázni kéne valamit, hanem kicsit utánajárni persze a panaszkodás a legkönyebb…
  Az már más kérdés hogy ezt kommunikálni kellett volna a busztársaság részéről.
  Az internetes oldal meg nagyon becsapós-e téren ott ezért ott jogos az észrevétel.
  Mondjuk ki lehetne írni hogy rá kell kattintani az adott megállóra hogy kiirja az adott megállóhoz tartozó menetrendet mert ha az ember csak gyorsan nézi akkor bizony érheti meglepetés a megállóban.
  De ha már észrevétel az új oldal okostelefonról eléggé nehézkesen használható (és valjuk be elég sokan arról nézik), szerintem a busztársaság csinálhatna egy olyan verziót ami ilyen eszközökről is jol használható átlátható vagy egy mobilos appot.

 • kiszt.maria@gmail.com

  Vasárnapi pécsi vásárban induló buszok menetrendje megváltozásával, az állomáson nem érjük el a 130-as járatokat.
  A 38-járattal megyünk többen,de a megváltoztatás miatt, csak a 3-busszal tudunk menni,
  Volna még egy kérés,Azelőtt a 40-busz a Hársfa utcán közlekedett,állítsák vissza a járatot,mert ritka a járat és tömött a 38-as.

 • misina

  Az említett esti vonattal hetente utazom,és 10-ből 9-szer pontos,sőt legtöbbször 1-2 perccel hamarabb is beér…a késés nem jellemző egyáltalán!A 8 perc az állomás első vágánya és a 30-as megállója között bőven elegendő a buszt elérni…A másik,hogy egyszer érdemes megnézni ezeket az esti buszjáratokat…a többségén az 1-2-3 utas a jellemző a Főpályaudvaron…:-)