Önzetlenül segít a Magasház új tulajdonosa?

Már kipakolták, de a falak maradtak

Megszólalt a Magasház tulajdonosának fia, Hosszú Zoltán, aki szerint őket csak az vezérelte, hogy minél hamarabb eltűnjön a pécsi Magasház.  Az nem világos, hogy ez nekik miért is jó. Az általunk megkérdezett ügyvéd szerint azonban nagyon is gyanús az ügylet.

hirdetés

Mint azt elsőként megírtuk tegnap, egy 76 éves nénié lett a Magasházat birtokló La Torre 2008 Kft. A korábban a Milton-csoport tulajdonában lévő cég új irányítását néhány napja jegyezték be, s már el is indult  annak felszámolása. A cég tulajdonosa és ügyvezetője ugyan elérhetetlen, de a néni fia megszólalt.

Hosszú Zoltán szerint ő azért nyilatkozhat, mert édesanyja a tulajdonos, “ezért ő hitelesen képviselheti a céget”. Arra a felvetésre, hogy miért nem ő a cég tulajdonosa, csak annyit mondott, hogy “ez egy rosszul sikerült fricska”. Állítja, csak a jó szándék vezérelte őket, “nincs jelentősége a tulajdonos személyének az ügyben”.

– Azt szeretném, hogy megoldódjon egy 23 éves történet, tűnjön el a ház, hiszen azt már a kormányhivatal is életveszélyessé nyilvánította – mondta. – Azért vettük meg  a céget, mert nem voltak itt a spanyolok fizikálisan, s nem tudtak úgy, mint egy gyors reagálású hadtest, azonnal reagálni a hatóságok felhívására.  Nem volt semmi rejtett szándék, csak meg akartuk oldani ezt a  helyzetet.

Hosszú (1)
Azért kellett a romhalmaz, hogy lebontsák…

A magyarázatot azért némileg megkérdőjelezik a kormányhivatal által az elmúlt hetekben kiadott közlemények, amelyekben többször is arról írtak, hogy az első felszólításokat követően a La Torre 2008 Kft. együttműködött velük, nem akadályozták a hatósági eljárásokat.

Ismert az is, hogy a bontási határozat alapján az épület eltüntetése a tulajdonos feladata, ám a felszámolás miatt várhatóan a házat nyilvános licitre bocsátják.

– Egy valakit érdekelhet a ház, a pécsi önkormányzatot, hiszen csak ők bírnak azzal a kormányzati ígérettel, hogy a bontás költségeit állja az állam – mondta Hosszú Zoltán. – Mi az ügyleten egy büdös buznyákot nem kerestünk, nincs itt lehetőség semmilyen pénznek a mutyizására. És igen van olyan, hogy valaki teljesen ingyen és bérmentve dolgozik.

Az sem igazán érthető a magyarázatokból, hogy mégis mi szükség volt Hosszúék színre lépésére, miután a felszámolási eljárás már elindult,  így pedig  hamarosan a felszámolóbiztos rendelkezik majd a cég vagyonáról, nem is lesz beleszólásuk a folyamatokba – mindezt Hosszú Zoltán is elismerte, mondván, akkor már a felszámoló lesz a “király”.

A cég képviselője egyébként arról is tud, hogy jelentős adótartozása van a város felé a vállalkozásnak, ám szerinte majd ezt a felszámoló elrendezi. Azt viszont nem árulta el, hogy mégis mennyiért vették meg a céget.

Komlódi András pécsi ügyvéd szerint erősen gyanús a La Torre 2008 Kft. tulajdonosi bejegyzése, úgy tűnik, hogy ez színlelt jogi ügylet.

– Nem akarom megbántani a 76 éves hölgyet, de részéről komoly gazdasági szándék nem feltétlenül lehet. Úgy gondolom, a hatóságoknak vizsgálniuk kell az adott társaság gazdasági hátterét, s azt is, hogy milyen gazdasági célt akarnak megvalósítani, arról nem is beszélve, hogy ennek a cégnek teljesítenie kellene adófizetési kötelezettségét is – mondta. – Mindezek alapján gyanús, hogy mi történt.

 • Hasonlló

  A néni majd megmondja a jót, ha vásárolni tud, akkor egyértelmű, hogy nyilatkozni is, miért a fia nyilatkozik helyette?

 • Jóindulatu

  Mint a cikkből kiderül, erősen prognosztizálható, hogy az igen jól teljesítő pécsi városvezetés “visszanyeri” nekünk a Magasházat. És itt jön a mutyi: cserealap: Gizi (Juliska, Ágnes, Mariska…?) néninek egy szocotthoni különszoba, a városért önfeláldozóan eljáró kisfiának pedig némi kárpótlás (anyagi, ingatlan, stb…) az önzetlenségéért (egy része vissza zsebbe!). Komlódi ügyvéd úrnak minden bizonnyal jók a sejtései… A ház meg vagy marad,- még párszor el lehetne adni!!!-, vagy Orbán úr pénzén (na nem sajátjából, hanem az általunk adóként befizetett pénzből) tényleg lebontják.

 • Böngésző

  Re: magasházi mutyi
  Bár én is csak a régebbi cikkeket ismerem (emlékszem) Pl. A Milton kifizette a pécsi ingatlanokat ( 2009.07.02. / origo.hu) és a részletesebb – Milton:mi lesz a fejlesztésekkel ? (2013.05… /pecsma.hu) – ebben pl. olvasható, hogy volt,amit már a Milton is eladott.
  Más : nézegetem a volt A/1 laktanyát… falán a domborművekkel (!) – remélem, nem verik le őket és nem fognak eltűnni…
  (Google keresőbe írva a cikkek megtalálhatók.)

 • magasház mutyi

  A többi ingatlannal mi lesz amit a “spanyol” megvett? Az is megy a levesbe, vagy már nincs is a cégben?
  Mennyi lesz az adó és illeték?
  A Magasház melletti romépítkezés, a Magasház és a mélygarázsok most már egy kézben vannak Bérczesi elvtárs?

 • Mikolt

  Ez az egész ügy nagyon furcsa! Eddig arról volt szó,hogy nincs meg a KFT-tulajdonosa,majd hirtlen,előjön egy pécsi cég?????? Hatóságok ébresztő!!!!

 • Egy pécsi

  Ha ilyen indokkal lehet szerezni ingyen egy céget,Magyarország Adóparadicsom lenne már.
  Gyanús ez a hirtelen eladás.
  Az épület meg úgy is marad a helyén.Lehetetlen az elbontása az elhelyezkedése miatt.

 • Egy talán hülye

  Szerintem azért kerültek színre, mert van valami közük a felszámoláshoz és megmarad a pénzük… Ennyit az isten sem akarna bukni csak segítségből 😀