Bánki Erik: kőkemény politika jön

Összesen heten képviselik Baranyát a feleakkora, 199 fős új országgyűlésben. Sorozatunkban gyakorlatilag ugyanazokat a kérdéseket tettük fel mindannyiuknak. Ezúttal Bánki Erik, a Fidesz baranyai nagyágyúja válaszol.

hirdetés

Hogyan fogadta a család, hogy ismét a parlamentbe kerül, ellátták jó tanácsokkal?


Bár már 1998 óta vagyok képviselő, ez volt az első választás, amikor már fel tudták fogni a gyerekeim, mi is ez az egész kampány és választás. Drukkoltak, tanácsot nem kaptam, de parlamenti látogatásra kell vinnem ovis csoportot és iskolai osztályokat.

bánki erik3A következő hónapok újra az európai parlamenti és az önkormányzati választásokkal kapcsolatos kampányokról szólnak majd. Mi az, amiért a pécsieknek és a baranyaiaknak ismét a Fideszre kell szavazniuk?


Az EP egyértelmű: egy főre vetítve a második legtöbb uniós pénz hozzánk érkezik. Emellett kőkemény politikát folytattunk a nemzeti érdekekért, ami önmagáért beszél, az erős kiállást a jóérzésű magyarok támogatni fogják. Pécs megszabadult adósságaitól, talpra állt, 30 milliárd forintnyi állami támogatást kapott, ráadásul komoly munkahelyteremtő beruházásokra számíthat, emellett akkor lehet igazán hatékony a város együttműködése a kormánnyal, ha szintén a jobboldal irányítja.

Számít fontosabb kormányzati, minisztériumi szerepre?


Még nem kezdődtek el azok a tárgyalások, amelyek érintik a kormányzati szerepeket.

Melyek a következő 4 év – Ön szerint – legfontosabb pécsi, baranyai feladatai, amelyeket munkájával segíteni tud?


Az uniós támogatások ésszerű elosztása, hogy jusson sok pénz munkahelyekre, vállalkozásoknak. Emellett fontos, hogy legyenek az emberek életkörülményeit javító beruházások, épüljenek utak, fejlődjön a közlekedés.

Mi a személyes célja?


Személyes célom, hogy az emberek elégedettek legyenek a munkámmal, és négy év múlva hasonló arányban támogassák a politikánkat, biztassanak bennünket újabb feladatokra szavazataikkal.

 

Sorozatunk első részében Hoppál Pétert kérdeztük arról is, hogy valóban ő lesz-e Hoffmann Rózsa utódja, mint ahogy azt pletykálják országszerte. Tóth Bertalanttól pedig megtudtuk,  hogy mi is volt a választás igazi tétje az ő számára, miután biztos befutó volt listáról.

 • Mikor

  lesz rend a pécsi foci háza táján?

 • pécsi

  Sajnos most nincs idő munkahelyteremtésre, az első félév, év azzal megy el hogy egyeztetnek ki hova kerül, milyen szerepeket vállal az új kormányban, hol tud jól helyezkedni. Amióta lezárult a választás, senkiről, semmiről nem lehet hallani.

 • Hm

  Egyetértek.
  Egy éve a KSH adatai szerint 156 000 pécsi volt, a legutóbbi mérés után már csak 147 000 pécsi van.

  Muszáj hogy legyen egy “AUDI” nagyságú foglalkoztató a városban.

 • Tanácsadó

  Kedves Bánki Erik legyenek szivesek lobbizni hogy jöjjön nagy foglalkoztató a régiónkba aki termel és értéket állit elő. Minden fejlődésnek alapja.Több tizezer munkahely kellene ide.