Bebetonozott néhány középvezetőt a Vagyonhasznosítónál a leváltott igazgató

Szentgyörgyi Dávid néhány vezető beosztású kollégájának határozatlan idejű munkaszerződését határozott idejűre módosította tavaly – írja a Pécsi Stop.

Decemberben bizalomvesztésre hivatkozva hívta vissza a Pécsi Vagyonhasznosító éléről a pécsi közgyűlés Szentgyörgyi Dávid vezérigazgatót. Múlt héten közleményben részletezte a városháza a vezetőváltás okát.

A Pécsi Stop most azt írja, a leváltott igazgató tavaly több vezető beosztású kollégájának munkaszerződését határozatlan idejűről határozott idejűre módosította, az új kontraktusok 2024 elejéig szólnak. Ez természetesen jogában áll, viszont finoman szólva nem túl megszokott gyakorlat az üzleti életben. Jellemzően akkor szoktak élni vele, ha mondjuk egy gyesen lévő dolgozó átmeneti helyettesítésére van szükség, vagy ha csak bizonyos projektekre alkalmaznak új munkaerőt. A határozott idejű szerződéseket egyébként maximum ötéves időtartamra lehet megkötni, tehát Szentgyörgyi kimaxolta a hosszabbítás jogi kereteit. A határozott idejű szerződést bármikor felmondhatja a munkáltató indoklás nélkül, de cserébe alaposan a zsebébe kell nyúlnia, hiszen maximum 12 havi járandóságot kell kifizetnie végkielégítésként.

Szentgyörgyi Dávidtól a Pécsi Stop meg szerette volna tudni, miért volt szükség az említett szerződésmódosításokra, melyek adott esetben jelentős anyagi terhet róhatnak a közpénzekkel gazdálkodó cégnek. A volt igazgató azt mondta, mivel 2019. december 11-e óta már nem vezeti a PVH-t, nem illetékes munkajogi kérdés kapcsán nyilatkozni, továbbá megjegyezte, hogy a firtatottak olyan adatok, melyeket a munkáltató csak a munkavállaló engedélyével vagy törvényben meghatározott esetben adhat ki, és utódjához irányította az újságírót.

Illusztráció: Pixabay.com

Hirdetés