Elárverezik a Mecsek Áruházat

Eladó az uránvárosi Mecsek Áruház – vagyis inkább elárverezik – a tulajdonos tartozása miatt. Az 1969-ben átadott szocreál épületért alsó hangon 700 millió forintért lehet hozzájutni – derül ki a földhivatal árverési felhívásából. A tulajdonos 1,3 milliárd forintnyi tartozást halmozott fel.

hirdetés

Fűtés, adó, villanyszámla, helyi adó ezekkel tartozik a Mecsek Áruház tulajdonosa az önkormányzat, a NAV és az E.ON felé, amely végül elindította a végrehajtást a tulajdonos kft. ellen. A cég 2,3 millió forintos villanyszámlával tartozik az E.ON-nak, aki ezt most megelégelte. Az áruház tulajdonosa 36 millió forint adót nem fizetett be a pécsi önkormányzatnak, 4 millió forintos fűtésszámlát a Pétávnak, 2,8 millió forint adót a NAV-nak, valamint tartozik hitelezőjének, az Erste Banknak 1,08 milliárddal – ez összesen 1,13 milliárd forintra rúg.

Az árverésen való részvételhez le kell perkálni 70 millió forintot, valamint igazolni kell, hogy van további 350 millió forint a bankszámlán. Az árverésre április 8-ig lehet jelentkezni.

Az épület közepes állapotban van, 919 négyzetméteres, nem csak áruháznak alkalmas, de átépíthető. A 45 éves áruház egykor jobb napokat látott, a fél város ide járt cipőért, ruháért és bútorért.