Értelmetlen és jogtalan a betelepítés

Elkezdte Pécsen az aláírásgyűjtést a Fidesz a migránsok kötelező betelepítési kvótája elleni petícióhoz – jelentették be Baranya megye kormánypárti országgyűlési képviselői és a város polgármestere pénteken.

hirdetés

Páva Zsolt (Fidesz), a baranyai megyeszékhely polgármestere, aki az elsők között írta alá az aláírásgyűjtő ívet a Rákóczi úton felállított standnál, azt mondta: a pécsiek néhány hete megtapasztalták, mit jelent a migránsok országhatárra nehezedő nyomása.
– Ebben a városban nem tehetjük meg, hogy elfogadjuk az EU által előírt betelepítési kvótákat, ami Magyarország és Pécs szempontjából kimondottan káros – tette hozzá.

fidesz, menekültek, aláírás gyűjtés, hl05

Hoppál Péter pécsi országgyűlési képviselő, kulturális államtitkár azt mondta, Európa legfontosabb problémája a bevándorlási hullám erősödése, ami a hideg beköszöntével sem csökkent.

– A magyarok döntöttek a nemzeti konzultáció során, hiszen azt mondták, hogy védjük meg a határainkat, és álljunk ellen a menekülthullámnak. A kormány pedig megépítette a határzárat, amivel egy-két tucatra zuhant vissza a hazánkba érkező illegális bevándorlók száma – mondta.

Hoppál Péter kitért arra is, hogy ma már védettek a határaink, amivel Európát és saját kultúránkat védtük meg, most viszont az Európai Unió jogtalan és értelmetlen döntése ellen kell összefogni. Ha sokan írják alá a kötelező kvóta ellen tiltakozó ívet, akkor Brüsszel látni fogja, hogy nem lehet hazánkkal packázni.

Az államtitkár szerint egyrészt nincs jogi alapja annak, hogy hazánk befogadjon több tízezer migránst, másrészt értelmetlen is, hiszen a bevándorlók nem Magyarországot tekintik célnak.

– Attól is lehetne is tartani, hogy a következő években a mostani tízezres létszám után akár egy Szeged nagyságú városnak megfelelő mennyiségű embert is ideküldhetnek. Ennyi embert nem lehetne integrálni, így párhuzamos társadalom alakulhatna ki.

fidesz, menekültek, aláírás gyűjtés, hl03

Csizi Péter honatya ehhez még hozzátette azt is, hogy ugyan a kvótarendszert Brüsszelben találták ki, de a magyar emberek és a pécsiek életét is meghatározhatja, hiszen ha elfogadják a kvótadiktátumot, akkor a város élete is teljesen megváltozna. Hozzátette: ezért csatlakoztak az aláírásgyűjtéshez, így péntektől a legforgalmasabb helyeken, a kertvárosi és az uránvárosi piacon, a vásártéren, és a nagyobb csomópontokon is szignózhatják az íveket, kiállhatnak Magyarország védelme mellett.