Ezért szeretik a pécsi belvárost – Pécsi Kávé

Szívvel-lélekkel készül itt a kávé

Új sorozatot indítunk, amelynek során bemutatjuk, hogy a belvárosban lévő kereskedelmi egységek miért döntöttek úgy, hogy a történelmi városrészben nyitnak üzletet. Célunk, hogy rávilágítsunk a pécsi belváros már meglévő értékeire, valamint a benne rejlő lehetőségekre. Elsőként nemrég megnyílt székely-magyar étteremről, a Vargyas vendéglőről írtunk, most pedig Pécs egyik legnépszerűbb kávézójáról, a Pécsi Kávéról lesz szó.

hirdetés

A Pécsi Kávé igazi sikersztori, hiszen az Irgalmasok utcájáról megközelíthető, eldugott kis kávézó még nincs másfél éves sem, ugyanakkor akik rendszeresen látogatják a minőségi kávéiról és profi személyzetéről gyorsan elhíresült koffeinparadicsomot, azok tudják: a hely mindig tele van.

A Pécsi Kávéban lombikban is főznek kávét!
A Pécsi Kávéban lombikban is főznek kávét!

Bánkuti István, a Pécsi Kávé résztulajdonosa elmondta, hogy Pécsen az elmúlt egy-két év során akkora kávézó- és kávé-forradalom ment végbe, amire az országban nincs jelenleg példa. Az új belvárosi kávézók (mint például a Kisülés, vagy a Next Step) szerinte azért lehetnek sikeresek, mert szívükön viselik, hogy kellemes közegben a legjobb kávékat nagy lelkesedéssel szolgálják fel. A Pécsi Kávé sem kivétel.

Mindig nagy itt a pörgés – folytatta Bánkuti –, a Pécsi Kávé koncepcióját tekintve fiatalos, dinamikus, kedves, ugyanakkor professzionális kávézó, ahol a baristák soha nem állnak le, mindig keresik az újdonságokat, kísérleteznek, követik a trendeket és az igényeket. A hely híre kezdetben – és talán részben még ma is – szájhagyomány útján terjedt a barista srácok ismerősein keresztül, de ezzel egy időben a közösségi média segítségével is toborozták új látogatóikat, akiket érdekes, ritka termékekkel, italokkal, programokkal könnyen el tudtak csábítani (közel 5 ezren „lájkolták” őket a Facebookon).

Szívvel-lélekkel készül itt a kávé
Szívvel-lélekkel készül itt a kávé

A siker azonban csak részben köszönhető a profizmusnak, a lelkesedésnek, és az internetnek. A jó belvárosi elhelyezkedés is rendkívül sokat számít.

-Úgy gondolom, hogy jelenleg Pécs legdinamikusabb utcája az Irgalmasok utcája. A főtérre igyekvők és az onnan lesétálók oda-vissza forgalma mindig nagy, ebből a szempontból pedig előnyösebb is ez az utca, mint a Király utca – mondta.

Jártunk mi már a Pécsi Kávéban, emlékeznek a lombikos kávéfőzésre?

A történelmi belvárosba látogató turisták és a Pécsi Kávét nem ismerő helyiek is hasonlóan reagálnak: meglátják a kávézó tábláját, elkezdik keresni, hogy hol kell bemenni, amikor pedig bejutnak az eldugott, mediterrán hangulatú udvarra, egy másik világba csöppennek, ami ugyan a belváros szívében van, de mégis csendes, közvetlen, nyugodt hangulatú – mondta Bánkuti, aki végezetül remekül össze is foglalta, hogy miért is megy a Pécsi Kávé szekere: „Rohadt jó kávé, rohadt jó helyen, jól kommunikálva”.

Aki pedig nem nagy kávés, annak is érdemes ellátogatnia az Irgalmasok utcájára, ugyanis a Pécsi Kávé folyamatosan nyit az újdonságokra, jelenleg például a minőségi teák, borok, és pezsgők felé.