Ezt a rádiót imádják a pécsiek

A sugárzási adatok szerint a Rádió 1 Pécs a leghallgatottabb adók között van. Közvetlenül az országos rádiók után áll a hallgatottsági sorrendben. Nem véletlenül.

hirdetés

– A legnépszerűbb műsorsávunk a reggel 8 és délután öt óra közötti időszak – mondta Fodor József, a rádió vezetője. – Alapvetően a pécsiséget szeretnénk erősíteni és pozitív életérzést közvetíteni, hiszen szeretjük ezt a várost, jó pécsinek lenni.

Rádió

A közelmúltban indították el a Pécsi Nyár című műsorukat, amelyben nagyon rövid, Pécs történetével, érdekességekkel foglalkozó blokkok vannak, és most azt tervezik, hogy esténként pörgős beszélgetős adásaik is lesznek helyi érdekeségekről.

A hallgatók a pécsi slágerlistát is szeretik, amelyet este 6-tól hallhatunk, este 7-től jön a Pécsi Mozaik magazin és már elindult a Viva Chart Show is. Hamarosan tematikus zenei hétvégék is lesznek, ősszel pedig már mobilon is hallgathatják a pécsiek a Rádió 1-et. Profi rádióhoz profi stúdió is illik, a csapat nemrég költözött új helyre.

– Négy stúdiót alakítottunk ki az új épületben, a Rákóczi úton. Itt készülnek a pécsi és a megyei adások, van külön előkészítő és hírszerkesztő stúdiónk is – mondta büszkén Fodor József.

Nem maradt el a technikai fejlesztés sem: a legmodernebb eszközökkel dolgoznak, és jobb minőségben hallhatóak már az adások is az új rendszernek köszönhetően.