Félmilliárdos pécsi fejlesztést jelentett be az E.ON

Újabb nagyszabású beruházásokat indít Pécsen idén az E.ON, összesen mintegy 70 különböző fejlesztés zajlik majd: villamos- és gázvezetékeket, közvilágítási kábeleket cserélnek. A beruházássor teljes értéke mintegy 550 millió forint. Komoly munkálatok lesznek többek között a Magaslati úton és a Siklósi úti felüljárónál, ez forgalmi korlátozásokkal is jár.

hirdetés

Az E.ON és a pécsi városvezetés közösen jelentette be pénteken, hogy milyen nagyberuházásokra lehet készülni idén a baranyai megyeszékhelyen. A közös bejelentés nem véletlen, hiszen mint Gelencsér Lajos, az E.ON Dél-Dunántúli Áramhálózati és a Gázhálózati Zrt. vezérigazgatója közölte, két éve alakították ki a várossal azt a rendszert, amely révén szakértői és vezetői szinten is egyeztetnek a tervezett beruházásokról.

Ennek egyébként jó példája a Jókai tér: ennek az áramhálózati felújítása tavaly nem szerepelt az energiacég terveiben, azonban mielőtt a város a teret megújíttatta, az egyeztetés révén ezt is elvégezték az új burkolat lerakása előtt.

eon, hl03
Gelencsér Lajos (balra) és Páva Zsolt számolt be a fejlesztésekről

Gelencsér Lajos felhívta a figyelmet, a legfőbb cél a korszerűsítésekkel a biztonság, ide értve az élet- és vagyonbiztonságot, de természetesen az ellátás biztonságát is.

Páva Zsolt polgármester utalt rá, tavaly a Tettye utcában zajlott egy nagyszabású korszerűsítés, amelytől előzetesen tartottak, de – köszönhetően annak is, hogy a lakók türelmesen álltak a munkákhoz – végül jól sikerült a vezetékkorszerűsítés.

Ezekből idén is lesz bőven, hiszen az E.ON saját forrásból Pécsen 550 millió forint értékben tervez korszerűsítéseket mintegy 70 helyszínen. Ezek közül kiemelkedik a Magaslati úton a gázvezeték cseréje, ami önmagában 118 milliós beruházás. Itt áprilistól augusztusig folynak majd a munkák, szakaszos lezárás mellett, ami nem egyszerű feladat, hiszen a buszforgalom is jelentős az úton.

Páva Zsolt hangsúlyozta, már előre a lakosság megértését kéri, hiszen az ott élők érdekében folyik a munka. Hasonlóan lezárás várható a Siklósi úti felüljárón, mivel a közelben olyan gázvezeték-rekonstrukció folyik, ami csak így oldható meg. Munkák lesznek a Diósi úton és a Zöldfa utcában is.

Közvilágítási kábelt cserélnek idén a Rákóczi úton és az Engel János úton, ez azonban nem jár az autóforgalom korlátozásával, a munkák a járdákat érintik majd. A tervezett áramkimaradásokról természetesen előre tájékoztatják a lakosságot, de már arra is van mód, hogy SMS-ben kapjon értesítést az ügyfél, ehhez az E.ON honlapján kell regisztrálni.

A sajtótájékoztatón elhangzott: bővítések is indulnak idén, a Déli Ipari Parkban két beruházó is jelezte, hogy tervezett fejlesztéseihez gáz-, illetve áramigényre van szüksége, az E.ON ezeket a fejlesztéseket is végrehajtja.