160 köbméternyi fát osztanak szét

Faosztás, tűzifa2

hirdetés

A pécsi és a mecseki parkerdő területén vágták ki z elmúlt azokat a fákat, amelyekből összesen 160 köbméternyit osztanak szét a napokban a pécsi rászorulók között. A tüzelő nyolcvan családnak biztosít meleget, s egy-két hónapon át biztosan kitart.

A városüzemeltetési feladatokat ellátó Biokom Nkft. vágta ki és szállítja le rászoruló pécsi családokhoz azokat a fákat, amelyek téli tüzelő gyanánt szolgálnak a legszegényebbeknél.

– Az országos tűzifa program csak a kistelepülésen élőknek biztosít hárommilliárd forintnyi faanyagot, így Pécsen más megoldást kellett keresnünk. A város ezért saját erőből segít idén is a legszegényebbeknek. Számukra családonként két-két köbméter tüzelőt biztosítunk; ez valakinél február végéig is kitart – mondta kérdésünkre Hoppál Péter, országgyűlési képviselő, aki ott volt a hétfői osztás egyik helyszínén, Újhegyen. Kőszegi Lászlóéknál jártak Páva Zsolt polgármesterrel.

Páva is beszállt segíteni Kőszegiéknek
Páva is beszállt segíteni Kőszegiéknek

– Itt lakik a feleségen, a nagypapa, tizenöt gyerek és én.Elkél a fa, egy-másfél hónapra biztosan elég lesz, csak fával fűtünk – mondta a családfő.

Páva Zsolt polgármester elmondta, a város szociális intézményrendszere választotta ki a leginkább rászorulókat. A 160 köbméterrel ezt a kört ki is tudják szolgálni. Hozzátette: sok esetben a fát még meg tudnák venni az emberek, de a szállításról nem tudnának gondoskodni, ezért is segítenek házhoz szállítással is.