Játékkórház járja Pécset

Altattak, műtöttek és még meg is varrhatták a beteg macikat a gyerekek. A Teddy Maci Kórházban mintegy félszáz orvostanhallgató segített a játékbeavatkozásokban.

Főként törött kezű és sérült fülű macikat hoztak magukkal otthonról a gyerekek, hogy az ideiglenes játékkórházban meggyógyítsák azokat. A Teddy Maci Kórházban játékeszközökkel, maciműtővel segítették a gyerekeket a gyógyításban. A legbátrabbak még egy igazi gyermekmentő autóba is beülhettek.

hirdetés

– Sok gyerek tart az orvosoktól, mi ezeket a rossz élményeket szeretnénk enyhíteni bennük – mondta Kovács Patrícia, a Teddy Maci Kórház szervezője.

A lelkes orvostanhallgató fiatalokból álló csapat már tavaly is megrendezte a családi napot. Hosszú távú céljuk, hogy nemcsak a gyerekekben, hanem a szülőkben megbúvó félelmet is feloldják, amit az orvosi köpenyről és a különböző orvosi műszerekről alkottak.
maci4

– A rendezvény folyamán szeretnének bizalmat kialakítani gyermek és orvos között. A mackó gondozása és gyógyítása, ami a gyerekekhez közel áll, bizalmat épít a kicsikben, hogy ne féljenek az orvoslástól – teszi hozzá Kovács Patrícia.

A programot elsősorban a hét-nyolc éves korosztálynak szervezték. Amíg ők játszottak, addig a szülőknek szűrőprogramokat, ingyenes gyermek elsősegély-oktatást, illetve interaktív előadásokat tartottak. A Teddy Maci Kórház hétköznaponként a pécsi óvodákat és iskolákat is járja.