Majdnem beleőrült a buszokba Csizi

Alig van túl a Buszcsere Program beindításán és azon, hogy új buszokat szerezzen a városnak, újabb nagy fába vágta fejszéjét Pécs legfiatalabb alpolgármestere, Csizi Péter. Pedig majdnem belebolondult a buszügybe – mondta. 

hirdetés

Ma már sínen van Pécs közösségi közlekedése, csaknem félszáz vadonatúj busz szállítja az utasokat, ráadásul pontosan, mivel megszűntek a járatkimaradások. Ezzel együtt folytatódik a Buszcsere Program, mert a cél az, hogy egyetlen régi busz se maradjon az utakon.

– Amikor Páva Zsolt megbízott a romokban lévő tömegközlekedés újraszervezésével, ami azzal fenyegetett, hogy egyszerűen leáll az egész, volt jó néhány álmatlan éjszakám – meséli Csizi Péter, aki nem ritkán arra riadt fel, hogy buszokkal álmodik.

Nehéz időszak volt – mondja, sokszor ki is borult, de végül sikerült elindítani a Tüke Buszt, ami ma már olajozottan működik. Idén folytatódik a program, a város újabb buszokat vásárol.

csizi péter

– Nemrég újabb feladatot kaptam, ezúttal azt, hogy jelentősen kell növelni Pécsett a foglalkoztatást, azaz a munkahelyek számát. Számomra most ez a legfontosabb munka, ezen dolgozom szinte csak és kizárólag – mondja Csizi, aki újabb álmatlan éjszakákra készül.

Annyiban viszont könnyebb a helyzet a tömegközlekedéshez képest, hogy Pécs kiemelt kormányzati támogatást élvez a munkahelyteremtésben is – magyarázza. Ez azt jelenti, hogy Pécs szerepel azon városok között, amelyek otthont adhatnak a nagy európai vagy ázsiai multiknak Magyarországon.