Már dolgoznak a pécsi Búza téri kispiacnál!

Az előző évek tapasztalatai alapján valószínűleg a legtöbb pécsi már lemondott arról, hogy még valami történik a Búza téri kispiacnál, a közelmúltban azonban újra munkagépek vonultak a területre.

hirdetés
Uránia Mozi

Nemrég számoltunk be róla: mégis van esély arra, hogy megépül a Búza téri kispiac. A területet még a szocialista városvezetés alatt adták át magánkézbe, de a beruházó a kispiacot nem építette meg. Nemrég azonban változás történt a cég tulajdonosi szerkezetében, új megállapodást kötöttek a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt.-vel, a napokban pedig ismét munkálatok kezdődtek az ingatlan egyik részén.

Újra munkák kezdődtek a területen

Vásárhelyi Balázs, a Minerva-Udvar Kft. projektvezetője lapunknak elmondta, több ütemre osztották a beruházást, elsőként a Koller utca–Béri Balogh Ádám utcai mélygarázs, illetve az üzletek és a lakások készülhetnek el. Itt most a földmunkák indultak el, továbbá régészek dolgoznak a területen, hiszen erre a jogszabályok szerint mindenképp sort kell keríteni. Érdekesség, hogy az épületek geotermikus energiával és napelemekkel lesznek ellátva, azaz a rezsiköltségeket minimalizálják.

Több ütemben folyik majd a beruházás

Mint megtudtuk, a következő ütemben kerül sor egy másik Koller utcai beruházásra, majd az északi és a déli terület között egy új piac-, illetve rendezvénytér kialakítására. Itt a fák meghagyásával egy csaknem 1000 négyzetméteres terület jön létre, amely alkalmas lesz a termelői piacok megtartására, amikor pedig éppen nem működik vásár, parkolóként lesz hasznosítható. A tervek szerint 2018 második felében valósulhat meg a beruházás, a fejlesztés egésze 2020-ra fejeződhet be.