Még egy kihagyott büntető is belefért – nyert a PMFC Kaposváron

Esélyeshez méltóan sima győzelmet aratott a PMFC labdarúgócsapata a Kaposvár vendégeként a Merkantil Bank Liga 36. fordulójában.

hirdetés
Uránia Mozi

Bár a feljutásra az előző fordulóban már a matematikai esély is elfogyott, azért akad még olyan célja a PMFC labdarúgócsapatának, amelyet el akar érni a szezonban. Vas László együttese ugyanis a jelenlegi negyedik helyét feltétlenül meg akarja tartani. Nem kellett tehát attól tartani, hogy motiválatlanul lép majd pályára a Pécs a régi rivális Kaposvár otthonában.

Az már a felálláson látszott, hogy győzni akarnak Prekleték, hiszen három csatár (Adamcsek, Tihanyi, Geiger) és két kimondottan támadó szellemű középpályás (Kónya, Granat) is bekerült a kezdőcsapatban. Ennek pedig hamar meg is lett az eredménye. Alig telt ugyanis el az első negyed óra, és Tihanyi Olivér, szezonbeli második góljával megszerezte a vezetést Vas László együttese. És igazán nem is forgott veszélyben az egygólos előny. Sőt, még az első félidő vége előtt egy büntetőt is lőhetett a Munkás, amit Adamcsek annak rendje, módja szerint be is vert.

A szünet után ráadásul alig telt el 4 perc, és Preklet csúsztatása után Rácz tessékelte a labdát a kaposvári kapuba. Ezzel pedig minden érdemi kérdés el is dőlt. A PMFC-nek még az is belefért a második félidőben, hogy az Óvári elleni szabálytalanság miatt kapott újabb büntetőt a sértett kihagyja – nem is lőtt jól, így Pogacsicsnak nem volt nagyon nehéz dolga. A hajrához érve ugyan Helesfaynak egy ízben nagyot kellett mentenie, majd a Kaposvár a becsületgólt meg is lőtte, de ez már nem sokat számított.

Külön öröm lehetett a PMFC játékosainak, hogy ismét nézők előtt játszhattak, így jó 40 pécsi fanatikus előtt ünnepelhették a három pont megszerzését.

Kaposvári Rákóczi–PMFC 1-3 (0-2)
Labdarúgó-Merkantil Bank Liga, 36. forduló.

Kaposvár: Pogacsics – Szabó A., Vachtler, Ur, Gál – Nagy J. (Szakra, 46.), Bíró (Farkas, 46.), Hadaró, Szederkényi (Balog, 59.) – Balázs (Bidzilya, 58.), Andrics (Orsós, 76.).
PMFC: Helesfay – Króner (Németh, 26.), Preklet, Rácz, Katona – Kónya, Tölgyesi, Grabant (Óvári, 60) – Geiger (Bartha, 60.) – Adamcsek (Gajág, 80.), Tihanyi. Vezetőedző: Vas László.

Gólok: Szabó A. (75.), ill. Tihanyi (17.), Adamcsek (43. – 11-esből), Rácz (49.).

 

További eredmények:

DVSC–Csákvár 4-2
Ajka–Soroksár 1-1
Siófok–Békéscsaba 1-0
Budaörs–Szentlőrinc 1-0
Haladás–DEAC 2-2
Szeged–Nyíregyháza 3-1
Szolnok–Kazincbarcika 1-1
Vasas–Dorog 3-0

Fotó: pmfc/Facebook