Mellár szót sem ejtett Pécsről a szocialista-közeli lapnak adott interjúban

A volt MSZP-s pénztárnok, Puch László érdekeltségi körébe tartozó Népszavának adott interjút a baloldali sztárközgazdász, aki kijelentette: „sovány” a 17 százalékos gazdasági növekedés. Pécsről ezúttal sem beszélt. 

hirdetés

A magát konzervatív függetlennek tartó, az MSZP-P-frakcióban ülő, egy új, hódmezővásárhelyi baloldali párt alapításában részt vevő Mellár Tamás a szocialista párthoz ezer szállal kötődő lapnak adott terjedelmes interjút.

A politikus beszélt Matolcsy Györgyről, a jegybank elnökének pénzügyi politikájáról, a gazdasági állapotról. A baloldali Mellár Tamás a 17 százalékos gazdasági növekedést soványnak nevezte, miközben nonszensznek tartotta a „nemzetek Európájának” elgondolását.

A sztárközgazdász szerint ha nem lesz változás a kormányzati politikában, akkor „inkább a lejtőn lefelé előzhetjük meg a többieket”. Ahogyan 2010 óta mindig – amióta összeveszett a Fidesz vezetésével –, most is azt jósolta, hogy az Orbán-kormány hamarosan megbukik.

A politikus – mivel maga is MTA-tag – beszélt még az MTA-val kapcsolatos átalakításról is, amit természetesen ellenzett.

A Zengővárkonyban élő Mellár Tamás Pécsről, a városról, amelynek egyik egyéni képviselője, ezúttal sem beszélt.

Hirdetés