Mesterházyt nem érdekli az elítélt pécsi pártelnök

mesterházy4

hirdetés

Mesterházyék kikerülték a választ, hogy ki ma a baloldali ellenzék igazi vezéralakja: ő, Bajnai vagy netán Gyurcsány Ferenc. Az MSZP-Együtt közös pécsi, baranyai  képviselőjelöltjeinek bemutatóján a párt közölte azt is, kiállnak a nemrégen elítélt városi MSZP-elnök mellett. Mesterházy cáfolta azokat a bennfentes híreket is, miszerint az MSZP komoly vereségre készülne jövőre és már csak a 2018-as pozíciókért menne a harc a párton belül és kívül. 

Mesterházy Attilát és Kónya Pétert az Együtt-PM társelnökét már a sajtótájékoztató előtt népes tüntetőtábor fogadta az MSZP Tüzér utcai székházánál.

mesterházy3

Többen táblákon fejezték ki nemtetszésüket a baloldallal szemben. “Gyurcsány-Bajnai-Mesterházy: bukott baloldal”, “Együtt tették tönkre az országot!”,” Pécs nem kér többet a bukott baloldalból” és “Nyőgéri szabadlábon hazudhat tovább”, “Nyőgéri ne hazudj!” – volt olvasható a magasba emelt táblákon.

Bal oldalról: Szakács László, Tóth Bertalan; jobbról: Berkecz Balázs, Olt Gergely. Középen: Mesterházy, Puch és Kónya
Bal oldalról: Szakács László, Tóth Bertalan; jobbról: Berkecz Balázs, Olt Gergely. Középen: Mesterházy, Puch és Kónya

A pártelnököt a sajtótájékoztatón már csak emiatt is megkérdeztük, mi a véleménye arról, hogy jogerősen elítélték rágalmazás miatt Nyőgéri Lajost, az MSZP pécsi elnökét. Szerinte nem vet-e mindez rossz fényt az MSZP-Együtt-PM kapcsolatára, s lesz-e ennek következménye párton belül. Mesterházy helyett Puch László megyei elnök válaszolt, illetve kerülte ki a választ. Azt mondta, ha Hoppál Péter lemond a Fidesz pécsi vezetéséről egy korábbi bírósági ítélet miatt, akkor garantálja, hogy Nyőgéri is lemond.

Nemrég láttak napvilágot olyan hírek, melyek szerint a baloldal komoly vereségre számít 2014-ben, így nem is a jövő évi választásokra, hanem már 2018-ra készülnek. Belső emberek, MSZP és DK politikusok szerint az akkori pozíciókért és az “ellenzék vezéralakja” címért megy a versengés a párton belül, komoly érdekellentétek feszülnek egymásnak és sokan Bajnait sem látják szívesen.

Mesterházy Attila, az MSZP-Együtt frontembere mindezt határozottan cáfolta keddi sajtótájékoztatóján Pécsett. Ugyan kikerülte a válaszadást a kérdésre, hogy ki ma az ellenzék igazi vezéralakja, de arra egyértelműen utalt, hogy Gyurcsány Ferenc DK-ját zsákutcának tartja, illetve, hogy már kevés az idő „a zsákutcába vezető újabb és újabb együttműködési stratégiák kidolgozására”. Az elnök szavaiból az is kiderült, az ellenzéki „területfelosztás” az MSZP számára véget ért, ugyanis Mesterházy szerint nincs vesztegetni való idejük.

mesterházy10

Az MSZP vezéralakja bemutatta az Együtt 2014-gyel közös jelöltjeiket is, akikkel harcba szállnak 2014-ben. Eszerint Szakács László, Tóth Bertalan, Olt Gergely és Berkecz Balázs indul jövőre Baranya megyében.

Tóth Bertalan főként Pécset képviselné, mint elmondta, munkahelyteremtésre van szükség, iparra a városnak, s újra vissza kell adni a pécsi egyetem rangját. Szakács László azt mondta, megválasztása esetén azért dolgozna, hogy Komló visszaszerezze azokat, akik elvándoroltak a kisvárosból az elmúlt években. Olt Gergely, aki Mohács körzetében méretteti meg magát, hosszasan sorolta a térség problémáit, majd megállapította, hogy változás nélkül nem lehet elérni javulást. Berkecz Balázs, aki Baranyában az egyetlen Együtt-jelölt, azt mondta: Bajnai Gordon felkérésére kezdett politizálni, azért, mert saját szemével látta az utóbbi években, hogy egyre nehezebb helyzetbe jut a szigetvári térség. Ő főként szakterületén, a területfejlesztésen dolgozna szívesen.

Mesterházy Attila szerint most a választásokig az az egyik legfontosabb feladatuk, hogy meggyőzzék azt a 1,5-2 millió bizonytalan szavazót, akik a felmérések szerint még nem tudják, kire fognak voksolni jövőre.

Nem sokkal cikkünk megjelenése után a Fidesz Pécsi Szervezete közleményt juttatott el szerkesztőségünkbe, reagálva Mesterházy Attila sajtótájékoztatójára. A közleményt változtatás nélkül közöljük.

[box title=”Decsi: A rágalmazó, a jutalomkirály és a videós dolgozna Pécsért?” box_color=”#e7981d”]”Megdöbbentő, hogy a bukott baloldal a milliós jutalomkirállyal és a bajai videóhamisításba keveredett belső emberükkel képviselné a pécsieket 2014-ben. Emellett Mesterházy Attila még kiáll egy jogerősen elítélt hazudozó mellett is, aki az MSZP pécsi elnöke.

Felháborítónak tartjuk, hogy Mesterházy Attila támogatja az MSZP pécsi elnökét, azt a Nyőgéri Lajost, akit a napokban jogerősen elítélt és 1 év próbára bocsátott a bíróság amiatt, mert hazudott a pécsieknek, valótlanságokat terjesztett és megrágalmazta Pécs polgármesterét, hogy így szerezzen politikai támogatókat.

Arcátlan és felháborító, hogy a bukott baloldal azzal a Tóth Bertalannal képviseltetné a pécsieket, aki napjában kétszer is felvett pénzjutalmat, összesen sok millió forintot zsebelt be a városkasszából, miközben a totális csőd felé kormányozta pártjával Pécset, több tízmilliárd forinttal adósította el a várost és minden egyes pécsi polgárt.

Mindezek után az sem meglepő, hogy a bajai videóhamisítási botrányba keveredett Szakács Lászlót is büszkén ajánlja a választók figyelmébe a szocialista párt elnöke.

Úgy gondoljuk, az MSZP teljesen hülyének nézi a pécsieket, beleröhög a pécsiek arcába. Az MSZP-t továbbra sem érdeklik a pécsiek, csak az önös politikai érdekeik vezérlik és csak a saját hatalmukat akarják bebetonozni!

Ezért adnának hatalmat újra egy már megbukott, rágalmazásért elítélt pártkatonájuknak, a hamisítási botrányba keveredett belső emberüknek, valamint egy csődközelben lévő város közforintjaiból milliós jutalmat bezsebelő párttársuknak” – írta közleményében Decsi István, a Fidesz pécsi szervezetének alelnöke.[/box]

 • KORMÁNYTARTÁST!!!

  Hajrá Orbán Viktor

 • 7623

  Ezek az emberek akik ott ülnek az asztalnál, már mind leszerepeltek.
  Berkecz Balázska is fontos pozícióban volt (ő vett részt különböző pénzek elosztogatásában, azaz inkább fosztogatásában) az “elmúlt8évben”, apukája is fontos maszopos volt és kb. annyi köze van a szigetvári térséghez, mint tóthbercikének az iparfejlesztéshez Pécsett. Semmi!!!

 • Péetya

  Hajrá Gyurcsány Ferenc! Hajrá DK! Le az MSZP-vel!

 • EDINA

  HAJRÁ FIDESZ ORBÁN VIKTOR! MÁR LÁTSZIK AZ HOGY ORBÁN KEZÉBBEN VAN LASSAN AZ ORSZÁG MERT VANNAK VÁLTOZÁSOK!!!!!!!!!! ÉS ÍGY TOVÁBB ORBÁN VIKTOR! HAJRÁ……

 • Igazi baloldal

  MSZP helyett szavazzon mindenki a DK-ra!

 • Kormányváltást!

  Menjen a mostani kormány, de ehhez jobb jelöltek kellenek az ellenzéki oldalról. Tóth már leszerepelt, Szakács is régi arc. DK-t be kell venni a buliba!

 • Hajrá MSZP

  Értsétek már meg, Gyurcsány többet visz, mint hoz! A bizonytalanokat elriasztja, nincs rá szükség. Az MSZP-Együtt PM képes legyőzni Orbánt:

 • nyugdíjas

  Csupa értelem sugárzik a röhögős, tátottszájú, lilakabátos nőn!

 • Vasasi

  Kormányváltást akarok, de mondja már meg valaki, hogy lesz-e összefogás a DK-val vagy nem? Miért nem lehet egyértelmű választ adni? Teljes a bizonytalanság. Ha ott lesz a szavazólapon egy MSZP-EgyütPm és egy DK jelölt, akkor kire szavazzak? Miért ilyen szerencsétlen ez ellenzék?

 • Bizonytalan szavazó

  Bizonytalan vagyok. De abban egészen biztos vagyok, hogy nem fogok erre a bandára szavazni! Inkább a Fidesz. 5x. Az MSZP-nek 8 éve volt bizonyítani. Szerintem ez a Fidesznek is kijár. Akkor lehet összehasonlítani a két időszakot.

 • Sanyi

  Én a Tóth Bertalan félékre sem bíznám a várost! Éppen elég kárt okozott már korábban alpolgármesterként.

 • Jocó

  Soha többet szemkilövető, tolvaj, hazug balliberális bandát! A Fidesznek is rengeteg hibája van, de piskóták az MSZP-Együtt-DK csapathoz képest. Mesterházy, Bajnai, Bokros, Fodor, Ungár, Gyurcsány? Úristen! Ezekre nem szabad bízni az országot.

 • marcsika

  Már megint, mint mindig most sem tudják elviselni , hogy 2002-ben buktak!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Az “elmutnyocév” még mindig kisért és keresik , hogy kiket lehet támadni. Van mit Végre az MSZP kezd magára találni hiába a szűk keretek mindenkinek megvan a véleménye csak félnek.LEGYÜNK BÁTRAK———-

 • János

  Örömmel olvasom a hozzászólásokban, hogy sok a normálisan, reálisan gondolkodó ember, aki/k valóban egy igazi erőtől az MSZP-től várják újra Baranya kijövetelét a mocsárból egy hazug, embertelen világból és a fellendülést!
  Akik még egy-ketten a Fidesz bértollnokai, azok gyógyítását sokkal rövidebb várakozási listával rendezzük…Decsi úr, persze ebben is kiváltságos lesz- elsőként jelentkezhet “agymosás elleni kezelésre”..

  Pécsért, a megyéért csak az MSZP és a többi demokratikus párt, szervezett tud tenni és azért is, hogy az ilyen “Decsi félék” háttérből, két kezelés között se tudjanak kárt okozni! A közleménye azért is érdekes, mert érezni, hogy gazdái rendelésének, nagyon nyögvenyelősen tudott eleget tenni, a jutalmat, Baját, ítéletet lényegében háromszor írja le – így talán a fideszesek is megértik/a hazugságokat/, de mi megértettük! Egyszerűen Decsi úr -és feltehetően társai most döbbenek rá, hogy “vége a táncnak”, a mutyiknak, a korrupciónak, a rombolásnak a családok, – lásd Páva II- de csak az ő családjaik felvirágoztatásának az emberek hülyítésének -REZSICSÖKKENTÉS, REZSICSÖKKENTÉS, REZSICSÖKKENTÉS- és következik az elszámoltatás, felelősségre vonás és végre egy új élet Baranyában ahol nem a hamis statisztikák lesznek a meghatározóak hanem maga az élet- ismételnem kell!- a munkahelyteremtés, a szegénység, munkanélküliség radikális csökkentése, a rászorultak támogatása! Decsi úr, önöknek The End! Javaslom kezdje el gyűjteni az önök által rendkívül preferált rezsicsökkentés gyümölcseit – azt a néhány száz forintot- szüksége lesz rá, mert megszűnik az érdemtelen embereknek hasznos pénzcsorgás…Gyermekeink majd elmesélik a külföldi munkák tapasztalatait, most váltsunk, önök menjenek például Azerba, a baltás gyilkos után, boldoguljanak abban a rendszerben- hiszen azt teremtették itt meg,vagy csak akarták- de jegyet ne retúrként kérjék…Kérjenek bocsánatot a magyar lakosságtól 4 éves működésük /?/ a Trafik, Föld és egyéb mutyik miatt – és húzzanak el mint a pávák…A BARANYAIAK FELÉBREDTEK RÉMÁLMUKBÓL!

 • Antal

  Katasztrófa ez az MSZP-Együtt PM! Mondom ezt ellenzéki szavazóként? Mi van a többiekkel, hol a DK, a Liberálisok, Bokros? Ez így nem fog menni, ilyen tutyimutyi Mesterházyval meg Bajnaival. Ide szenvedély és karakter kell! Teljes összefogást, különben bukta lesz. Tóth Berci meg Szakács? Ez most komoly? Utóbbiról azt sem tudják a pécsiek, hogy kicsoda.

 • Trebics

  Tessék. A keresztapa is itt van. Mi is változott? Rosszul vagyok, pedig balos vagyok…….

 • Egy komlói

  A Szakács??? Na menjetek ti el ….

 • Hoppá
 • :-)

  Jujj,te nagyon okos vagy jogászka:-) 🙂 eljön az idő mikor kamatoztatni tudod elvtársaid részére is a jogi ”szaktudásodat”:-) 🙂 nem kell már sokat várni,ne izgulj..:-) mennyi dolgod lesz,édes istenem..

 • Jogász

  Lajoskát (mszp pécsi elnöke) 1 évre ítélték el, próbára bocsátva, rágalmazásért! Értik, ugye? Kammer, hazug tartalmú, igaztalan, stb. szórólapokat terjesztett szerte a városban! Az nem holmi “bocsánatkérés” ám! Ha a következő 1 évben hasonlókat hazudik és ezt bizonyítani lehet, akkor megy a börtönbe. Nem kétszer kell bocsánatot kérnie, hanem böribe megy. Sittre. Csücsülni.

 • MSZP bérkommentelő

  Elvtársak! Hoppált nem ítélték el, rosszul tetszettek olvasni. A 3,1 milliárdos jutalom osztogatás TÉNY! Nesztek:
  3,1 milliárd (vagyis 3100 millió) forint JUTALMAT osztottak szét, többek között maguknak is a pécsi szocialista városvezetők! Tóth Bertalan volt, hogy napjában KÉTSZER is felvett jutalmat. Ez tény!!!
  Kunszt Márta jutalma: 18.357.200 Ft., Tóth Bertalan jutalma 9.075.000 Ft., Gonda Tibor jutalma 26.748.000 Ft., Meixner András jutalma 7.441.000 Ft. és Papp Judit jutalma 62.255.152 Ft. volt! És akkor még nem másolom ide az úgynevezett “céljutalmakat” is, amelyeket szintén bezsebeltek. Eközben csődbe ment majdnem Pécs.

 • Pécsi lakos

  Decsi István mondjon le!

 • Fittelina

  MAffiabaloldal

 • Szentirmai

  Decsit meg kéne kérdezni, hogy Toller Laci idejében miért vettek fől jutalmat a fidesz képviselői, ha most ennyire ágálnak ellene. Vileda Viktor ugyan a mi (adófizetők) pénzünkből egy rész adósságot átvállalt, de Csiziék, Hoppál, Páva, Nagy és a többi rabló azonnal több milliárd kölcsönt vett fől. Persze azért van ott egy vízmű mutyi, Zsolnay-gyár mutyi, menza mutyi, stb. A Bajai videó csak egy valakinek volt jó. Aki megrendelte, majd rákente másra. A fidesznek. A Pécsi polgárok jól látják, ki röhög az arcukba és ki csapja be őket. Szégyen, hogy az országgyűlési képviselöink, Hoppál, Csizi, még csak egy munkahelyet sem tudtak lobbizni vityánál. A szóvivői állás volt hoppál jutalma, mert jogerősen elítélte a bíróság olyan váddal, mint Nyögérit. A sajtótájékoztatón rossz volt a rémhír-tv riporterének a kérdése. Akkor lett volna jó, ha azt kérdezi, Nyögéri is szóvivő lessz-e, mint hoppál a jogerős ítélete után.

 • Szentirmai

  A képeken látszik, kik a fiatalok és kik a kommunisták. Azok, akik a Kádár rendszerben legföljebb óvodások voltak, most 38-40 évesek, vagy azok akik táblát lóbálva mocskolódtak és átlag életkor 70. A képeken ismerős, becsapott “szépkoruak” rendszeresen, némi “csontért “cseréban rendszeresen kiröhögtetik magukat a baloldal Pécsi rendezvényei előtt. Szánalmas.

 • Mérnök

  Egyetlen új arc van itt és az a Berkecz! A többieket már jól ismeri mindenki. Sajnos!

 • Jolie néni az harmadikról

  Levitézlett emberek ezek! Akkora bukta lesz ezzel a nagyszerű csapattal, hogy csak na! Igaza van ennek a Decsinek. Hazudósokkal, jutalom felvevő nagyiparossal, bajai videóssal ennyire fogja futni.

 • :-)

  Ilyen 4 év kormányzás után még van pofátok hőbölögni?laposkúszásban kéne bocsánatért könyörögni a Magyar Néptől,nap,mint nap..de az alázatot ti nem ismeritek..hazudhattok,amíg csak akartok,de szar érzés ugye,hogy már nincs sok hátra?:-) 🙂

 • János

  Decsi úr!

  Még annyit, remélem a táblákat a végén összeszedték, mert a “tüntetők” majd még kellenek és a dekoráció is….Mesterházy és a többiek majd sokat járnak az MSZP-s Baranyába, ahol a szép zöld, alapkövekkel teli, de üres ipari parkjainkban egymás után fogják átadni a kereskedelmi és ipari létesítményeket, munkát és megélhetést biztosítva az itt lakóknak! Köszönjük a tereprendezést, Önöknek ennyire tellett……

 • János

  Kell egy Csapat- hangzott el egy csodálatos magyar filmben-melyet még nem A. Vajna dirigált..és MOST VAN EGY CSAPAT- amelytől minden normálisan gondolkodó elvárja a győzelmet, azért hogy a korrupt, hazug és embertelen kormány eltűnjön! Kedves – egyáltalán nem, de intelligens emberek így szokták szólítani azt akinek szólnak- Decsi úr és egyszerűen nem nagyon értem , hogy miért foglalkozik a mi JELÖLTJEINKKEL a sajátjaik helyett?! Az igazságos és mindig igazat mondó Hoppállal- aki eddig karmester volt, de most már csak vokáliska, a fűszernövényes Csizivel, aki már átadott egy régi villamost, vagy Tiffánnal, aki előbb megszerezte saját 100 millióját, utána megrendezte a Kormányülést, ahol a nyáj vezetője előtt ígérgetett, ígérgetett, ígérgetett- csak erre alkalmas!- csak nem lévén ebből haszna semmit nem tartott be…Igen Decsi úr Velük foglalkozzon a hitetlenekkel és hiteltelenekkel, azokkal akik a közel négy év alatt csak rombolták a várost , tehetetlennek bizonyultak és ezért élükön Páva I-el és Páva II-el repülniük kell! érzem én , hogy nehéz tudomásul venni, hogy az idő lejárt, Önökből a Pécsieknek, Baranyaiaknak elegük volt! Tóth Bertalant, Nyőgéri Lajost, Szakács Lászlót, hál’isten nem a maguk, a hazug Fidesz útján ismertük meg! Képzelje el, hogy nekünk a demokratikus ellenzék támogatóinak elég saját szemünk, agyunk, fülünk hogy eldöntsük ki a jobb, hogy lássuk az ország és ebben megyénk tönkretételét, meghalljuk több millió szegény ember, tönkretett ember – egyáltalán ismeri ezt a szót, hogy “EMBER”?- panaszát, segélykiáltását, és az egészet feldolgozva kívánjuk, akarjuk, hogy Önök hatalma dőljön le – mint lassan a Magasház, ha nem bontják- és jöjjön helyette egy emberibb, élhetőbb, fejlődni képes és akaró váltás Tóth Bercivel, Szakács Lacival , Nyőgéri Lajossal, Mesterházy Attilával! Decsi úr/?/ készüljön az ellenzéki szerepre!!!

 • Ne tudd ki

  A jövő évi választások kilátásaira áttérve az Országgyűlés elnöke azt mondta: vereség esetén “mindent elveszítünk”. Ezért is fontos, hogy az emberek – ha már a politikusoknak nem hisznek – higgyenek az emberek érdekekeit szem előtt tartó, az elmúlt évek eredményeit értékelő szomszédjuknak, s menjenek el szavazni….én bízom abban,egy kalapács, egy szög, egy gerenda és némi kötél csak marad a háztartásában…

 • Gitta

  Szerintem a mai nap bemutatásra került a baranyai választópolgárok számára a változást elhozni képes személyek névsora, amelyre Pécs és Baranya a fidesz által az elmúlt időszakban elért sikertelenség sokasága után nagyon is ráférne! Szóval Hajrá MSZP-Együtt-PM! Hajrá Magyarország! Hajrá Baranya! Hajrá Bertalan! Hajrá László! Hajrá Gergely! Hajrá Balázs! és nem utolsósorban HAJRÁ MESTERHÁZY ATTILA!!!!!!! Itt az idő, hogy a változást akarni kívánó emberek tömegeivel együtt mossátok fel a fidesszes pénznyelőkkel a padlót!!! ELÉG VOLT!!!

 • Pécsi Polgár

  Sajnos a Maslow piramis alján elég nehéz 🙁
  Az elmúlt 3-4 évben sok egészséges ember került oda. Nagyon szomorú. A Fogyatékkal Élők Világnapján bele sem merek gondolni, hogy őket meddig taszították az antihumánus kormányzással.

 • Ne tudd ki

  Öcsém, rajtad már az sem segítene…:-)

 • Re Ne tudd ki

  Öcsém Te nem vagy százas! 😉
  Igyál inkább még egy szalont és pihenj le. Mindenki jobban járna. Hidd el.

 • Ne tudd ki

  Egyébként,én is nagyon szurkolok, hogy a Fidesz minden közvélemény-kutatást megnyerjen. 🙂
  (a választás persze más)

 • Ne tudd ki

  Aki rokkant, fagyjon meg!
  Bármi egyezés nem a véletlen műve.Fiaiatalon tanult tisztességgel, aztán végigdolgozott egy életet becsülettel, szorgalommal, most a nyugdíj előtt másfél évvel 12 fokos lakásban fagyoskodik tüzelő nélkül, és nem tudja, hogy karácsonykor lesz-e még villany lakásában.Nem részeges, nem garázda, nem lusta, csak megváltozott munkaképességű…Mikor is írnám le a következő történetet, ha nem a december 3-án ünnepelt, Fogyatékkal Élők Világnapja előtt? A történet rövid, viszont nincsen csattanója.A főszereplő durván egy évvel ezelőtt közös megegyezéssel megszüntette munkaviszonyát. A közös megegyezés kifejezés azonban azt a durva valóságot leplezi, hogy a munkáltatója már négyhavi munkabérével volt elmaradásban – … azaz van a mai napig -, a munkába járás vonatos utazási költségeit természetesen Főszereplőnk saját zsebe terhére állta. Megemlítendő, hogy a munkáját a legnagyobb pontossággal végezte, még a betegsége miatt deformálódott kezével is.A megszűnt munkaviszonya után rendben megkapta az ilyenkor szokásos járandóságát, közben pedig folyt az eljárás a megváltozott munkaképességének a megállapításáról. Ez a fejezet sem egyszerű és ésszerű, de ugorjunk. Műtét, hosszas táppénz, elutasítás, felülvizsgálat után a jogszabály lehetővé tette, hogy határozzanak végre arról, hogy rokkantsági ellátásban részesülhet, mégpedig további felülvizsgálat nélkül, hiszen alig van már másfél éve a nyugdíjig.Itt kezdődik mindenki számára érthetetlen, ám korántsem egyedileg előforduló bonyodalom. A munkaügyi központ által folyósított ellátást föl kellett mondania, a TAJ igazolványát kikérnie és a rehabilitációs ellátást felügyelő szervhez beküldenie, valamint nyilatkoznia kellett arról, hogy a rokkantsági ellátást mikortól kéri. Arra nincs jogszabályi lehetőség – ami logikus volna -, hogy a delikvens úgy nyilatkozzon, hogy a következő jogos ellátását akkortól kérje, amikortól az azt megelőzőnek a folyósítását befejezik. Világos, nem? Ezt megkapom, a másikat lemondom, sőt még olyan utópisztikus gondolatom is van, hogy a két különböző ellátást folyósító szerv esetleg egymást értesíti… De nem az utópiák világában élünk!.Főszereplőnk „leszámolt” a munkaügyi hivatalban, erről az elszámolást és egyéb igazolását, TAJ könyvét megkapta, a rehab-hivatalhoz megküldte és most vár.Vár szeptember óta.Vár és nem tud semmit.Az ügyfélszolgálaton érdemben tájékoztatni nem tudják, azt mondják várjon. Ezt teszi, mint mondom szeptember eleje óta. Most ugye december eleje van, ő pedig még egyetlen forintnyi ellátást sem kapott! Tüzelőt venni nem tudott, az áramdíjra valót úgy kuporgatja össze ha tudja..A tb-je fizetve nincs. Miután többféle betegsége miatt is lett rokkant, gyakorta szorul orvosi ellátásra: ilyenkor szeretne a padló alá süllyedni, mert minden alkalommal figyelmeztetik, hogy a rendszer már „megjelölte” tb-adósként. Megalázottan magyarázkodik, de ettől még nem érzi magát jobban. Rokkant-besorolása miatt jogosult volna bizonyos meghatározott mértékig munkát vállalni, de nem tud, hiszen a kis könyve nélkül senki sem alkalmazza. Ez hát a csöppet sem romantikus történetem a Fogyatékkal Élők Világnapjára. Kiben, vagy miben van a hiba?
  Egyébként boldog adventi készülődést mindenkinek!

 • Gondozó

  Ezek megélhetési politikusok, akik 2018-ra készülnek, Meseházi pedig ezért biztosítja be magát a saját embereivel! Így őt fogják támogatni és a párt vezető pozíciójában marad. erről szól ez az egész. Lesz..ják a választásokat. Ez nyílt titok a Tüzérben.

 • Jenifer

  Én meg pont úgy gondolom, hogy a fidesz nézi hülyének az embereket!
  Megvezeti a sok birkát ezzel a rezsicsökkentős dumával…..majd felébredtek, amikor jön a megvilágosodás!!!!!! Akkora pofáraesés lesz, de nem baj, megérdemlitek……Nem ártana számolni…..

 • Ne tudd ki

  Érdekes dolgokat hadoválnak a jobberek,onnan a gödör aljáról, amibe Pécs városát juttatta a Fideszes város vezetés.De legalább ne reklámoznák a szokottnál is gyengébb értelmi képességüket.Az, hogy hülyék vagy, és nem értik meg a triviális dolgokat, az a saját szerencsétlenségük.Hogy ne így legyen, tenni tudnak ellene.Szavazzanak a baloldal jelöltjeire…Ha nem megy, talán egy agykurkász még segíthet rajtuk…

 • T. György

  Nem vagyok fideszes. Nem is leszek. De nem is megyek el szavazni. Szégyen ez a bagázs, akiket itt akar indítani az mszp! Szégyen! És ez pártfüggetlen vélemény! Nem lett volna náluk hitelesebb, nem lejárt ember, valódi szakember? Ez szánalmas.

 • Pécsi Polgár

  Ezt a pénz és jutalom kérdést nem értem. Igazából nem is érdekel. Csak eltereli az emberek figyelmét arról, hogy akkor még voltak igazi munkahelyek és nem lepték el közmunkások százai az utcákat. A Belváros tele volt élettel, szívesen sétálgattak az emberek kulturális rendezvények után az utcán, még éjszaka is. Mára a belváros tönkre megy, üresek az üzletek és éjszaka életveszélyesek az utcák.
  Nekem munkára, megélhetésre és biztonságra van szükségem. Ha ez megvan jöhet a kultúra és a szórakozás. A szerencsétlen fideszes városvezetés előtt ez megvolt.
  Bár mások zsebe továbbra sem érdekel, azért feltenném a kérdést:
  a fideszes álláshalmozók ingyen dolgoznak? Valószínűleg az említett összegek többszörösét bezsebelték 🙁

 • Jenifer

  Pécs jelen pillanatban egy halott város! Egyetlen esélye…..MSZP!!!!!
  Hajrá MSZP!!!!
  Én még emlékszem a régi Pécsre, Toller Lacira, aki meg merte mondani, hogy kapja be a fidesz…….hát kapja be és húzzon a toszba!
  Nem szégyenli magát ez a sok ingyenélő…..magamutogató polyáca….akkor jótékonykodnak, ha rivaldafényben lehetnek!
  Ezt Csizi már néhány héttel ezelőtt bebizonyította, mutogatta magát a jótékonysági esten….előtte elhajtotta az önkormányzat szerencsétlen asszonyt……. hányni kell az egész városvezetéstől!
  Páva játsza az eszét a buzi leveleivel…..”Tisztelt Pécsi Polgár!
  Én nem kértem, hogy levelezzen velem, eddig minden leveléből süt a hazugság! Semmi mást nem tudnak, csak sárt dobálni!
  Remélem jó messzeire tünnek!
  Hajrá MSZP…….Ti vagytok a reményünk! Sokan állnak mellettetek!!!!! 🙂

 • Ne tudd ki

  “A tények pedig a polgári kormányt igazolják”
  A növekvő szegénység, az összes vagyontárgy le rablása vagy a hajléktalanok (az egész világon példa nélküli) üldözése a trafikok le nyúlása, vagy Mészáros Lőrinc esete Orbánnal. A nagy magyar futballt megörökítő stadionépítés.A chipsadó, vagy az, hogy Európa bohóca lettünk. A munkavállaló-ellenes Munka Törvénykönyve? A statisztikát kozmetikázó, amúgy haszontalan és megalázó közmunka….stb Gratulálok a fiatal baloldali jelölteknek, velük szemben Csizinek és Hoppálnaak az esélye annyi,mint a háromlábú lónak az Epsoni derbin..

 • Pisti

  De sajnálom, hogy nem lehettem ott, szívesen megráncigáltam volna a Házmesteryt.

 • Akkor a tények

  A “csak” 30 milliárdos adósság jutalma:
  3,1 milliárd (vagyis 3100 millió) forint JUTALMAT osztottak szét, többek között maguknak is a pécsi szocialista városvezetők! Tóth Bertalan volt, hogy napjában KÉTSZER is felvett jutalmat. Ez tény!!!
  Kunszt Márta jutalma: 18.357.200 Ft., Tóth Bertalan jutalma 9.075.000 Ft., Gonda Tibor jutalma 26.748.000 Ft., Meixner András jutalma 7.441.000 Ft. és Papp Judit jutalma 62.255.152 Ft. volt! És akkor még nem másolom ide az úgynevezett “céljutalmakat” is, amelyeket szintén bezsebeltek. Eközben csődbe ment majdnem Pécs.

 • Ne tudd ki

  Mindenki hülye,csak Orbán, Hoppál, Péter,Páva Zsolt,és Zserbó Róbert a helikopter….

 • Ne tudd ki

  Narancsitaltól mámoros fejjel akár még énekelhetik is a Kedves Vezető odaadó hívei:

  Nemzeti Mikulás dal

  Hullajó a fehér ló, rajta jöttél Télopó.

  Munkát segély helyett, millió munkahelyet, alacsonyabb adót, élhetőbb életet, ígértél hideget, a fázósnak meleget, hogy kellemessé varázsolod a nyarat, és a telet.

  Van zsákodban minden jó, tőlünk loptad Télopó.

  Azt mondtad, hogy szép vagy, azt mondtad, okos vagy, elhittük, ha felállsz, akkor még nagyobb vagy, magasabb, mint ülve, s most el vagyunk hűlve, hogy lehet, hogy ilyen sokan meg voltak hülyülve.

  Piros alma, mogyoró, nálad van már, Télopó.

  Összehordtál hetet, összehordtál havat, mint a hülye gyerek, hittük minden szavad, devizásnak lakást, favágónak rakást, a fagylalt-fanoknak napi három nyalást.

  Volt zsákunkban minden jó, adjad vissza, Télopó.

 • Esély

  Hoppál Péter 4 év alatt 65 millió Ft-ot tesz zsebre, pedig csak hazudnia kell!

 • Esély

  Pécsnek egy lehetősége van: MSZP!!!!

 • :-)

  Csak a korrektség kedvéért!!!
  30 milliárd volt az az adósság,amiből 10 milliárd felhsználatlanul az Önkormányzat számláján volt átadáskor,mikor páva átvette a kasszát..szóval kicsit szerényebben kedves narancsosok..persze az igazsággal mindig is hadilábon álltatok..:-) 🙂

 • Jani

  Hazaértél a Tüzér utcából elvtárs? Biztosan nagyon megdicsérnek majd az alázatos kommentedért. Igy tovább, csak Előre!

 • Pécsi Polgár

  Végre vannak akik látják a térség problémáit és tenni akarnak érte. Fiatal szimpatikus politikusokkal tudott előállni a baloldal. Gratulálok!
  Szükség lesz baloldali változásra! A szerencsétlen fideszes városvezetést biztosan nem bírja ki tovább szeretett Pécsünk 🙁

 • Android

  Marhára érdekelhette ez az egész tájékoztató és maguk a JELÖLTEK is a Meseházit, ha közben SMS-ezett, ahogy látni a fotón!!!

 • Re: Hoppali

  És azokkal mi van, akik itt hagytak 40 milliárd adósságot? Azt kinek kellett visszafizetni! Kinek kellett a havi törlesztőket kitermelni és befizetni a bankoknak? És kik voltak azok, akik ezközben milliós jutalmakat vettek fel?
  Nem azokat kell szidni, akik rendet tesznek, hanem azokat, akik összemocskoltak mindent, miközben ők csak gazdagodtak.

 • Hoppali

  Decsi és a Fidesz tette tönkre a várost, 2009 májusa óta azaz lassan 5 éve vannak hatalmon, azóta itt minden tönkrement, rekord adók, rekord munkanélküliség, az ingatlanok pedig elértéktelenedtek. Takarodó Fidesz!

 • Esély

  Bízom benne, hogy 2014 után Pécs ismét régi szép fényében tud majd ragyogni!
  Erre csak egy Esély van, ha leváltjuk ezt a hasznavehetetlen Fidesz bandát!!!!
  Hajrá MSZP!!!!!