Monitorok lesznek a pécsi buszokon

Új LCD-monitorokat szerelnek fel a pécsi buszokra, amelyek segítségével az aktuális utazási információk mellett közérdekű híreket, különböző kulturális programokat és reklámokat is nézhetünk az utazás alatt.

hirdetés

A Tüke Busz új fejlesztéséről Decsi István alpolgármester számolt be hétfőn délután az uránvárosi buszvégállomáson. Mint mondta, a beruházást a társaság régi partnerével, a HC Linear Kft. közreműködésével valósítják meg.

új fejlesztés a buszokon, hl02
Decsi István alpolgármester – háttérben az új monitorral

– A mostani fejlesztés célja, hogy a kezdetben hét-nyolc, majd jövőre szakaszosan ötven buszba felszerelt monitorok segítségével biztosítsa a járatinformációkat, de emellett egyéb hírek és információk megjelenítését is szolgálja, legyenek azok kulturális és közérdekű információk, vagy reklámok. Így az utazással töltött időt hasznosan tölthetik el az utasok, plusz információs csatornával szolgálva számukra – fogalmazott a városvezető.

Decsi István hangsúlyozta, míg évekkel ezelőtt havi szinten ezres nagyságrendben maradtak ki járatok, amelyek ráadásul koszosak és elhanyagoltak voltak, addig a mostani beruházással tovább folytatódik a már új, alacsonypadlós, saját tulajdonú buszokkal elkezdődött fejlesztés-sorozat.

új fejlesztés a buszokon, hl05
Így néz ki közelről

– Van már új buszflottánk, elkészült a fonódó hálózatot megvalósító menetrend, amely során átszállás nélkül eljuthatunk a város egyik részéből a másikba. Nincsenek járatkimaradások, sőt, korszerű utastájékoztatási rendszert építettünk ki a mostani partnerünk közreműködésével. Ezt az utat szeretnénk folytatni – hangsúlyozta az alpolgármester.

Az összességében több tízmillió forintos fejlesztés a Tüke Busz számára beruházási költséggel nem jár, s mindennek eredményeként a város és a társaság bízik abban, hogy tovább emelkedik az utasok komfortérzete és utazási hajlandósága.