Özönlenek a turisták Pécsre

A Palatinusnak is bejött a hosszú hétvége

Közeleg az október 23-ai hosszú hétvége, ami tökéletes apropót nyújt az utazni vágyóknak, hogy kiélvezzék a néhány napos pihenést. Ezen felbuzdulva utánajártunk annak, hogy a pécsi szállodák és hotelek milyen forgalommal számolnak az ünnepi hétvégén. Kiderült, a turisták ebben a pár napban is Pécsre vágynak.

hirdetés

Kezdjük mindjárt Pécs leghíresebb és legpatinásabb szállodájával, a Palatinus Hotellel, ahol ugyan mindig nagy a turistaforgalom, a hosszú hétvégére azonban már azt megelőző héten lefoglalták a hotel mind a 88 szobáját és 6 lakosztályát.

A Palatinusnak is bejött a hosszú hétvége
A Palatinusnak is bejön a hosszú hétvége

Danka András, a Palatinus Hotelt is üzemeltető Danubius Hotels pécsi igazgatója elmondta, hogy a szokatlan méretű érdeklődés oka feltehetően abban rejlik, hogy a főként belföldről érkező turisták egy tetemes részét visszahúzza a szíve a városba, és az ünnepi hétvége remek lehetőséget nyújt számukra, hogy újra körbejárják Pécs nevezetességeit, és hogy pihenhessenek még egy jót karácsony előtt.

Danka hozzátette, hogy a hotel forgalma már most meghaladja a tavalyi látogatottságukat, ami a jövőre tekintve bizakodásra adhat okot, hiszen nyilvánvaló, hogy fellendülni látszik a pécsi idegenforgalom.

A Corsóban a külföldiek helyett most a magyarok lesznek többségben
A Corsóban a külföldiek helyett most a magyarok lesznek többségben

Hasonló a helyzet a város egyik legmodernebb, négycsillagos szállodájában, a Corso Hotelben is, ami annak ellenére, hogy leginkább üzleti utakra és konferenciákra szokták telefoglalni, nemsokára hazai turistáktól fog rogyadozni. Montvai Ádám, a Corso Hotel online menedzsere elmondta, hogy a 81 luxus szobát már a hét elején lefoglalták a Pécsre vágyó magyarok, ami azért meglepő, mert a szállodát általában külföldi vendégek töltik meg.

Montvai a belföldi turistaostrom okát abban látja, hogy alábbhagyott az elmúlt éveket meghatározó gazdasági válság, elmúlni látszik az a pangás, ami nemrég még az országos turizmust jellemezte. A hotel látogatottsága épp ezért kimagaslik a tavalyi adatokhoz képest.

A Laterumban is már várják a turista-sereget
A Laterumban is már várják a turista-sereget

Tele van a nemrég megújult három- és négycsillagos, 220 férőhelyes Laterum Hotel is. Pataki Zita, a hotel értékesítési vezetője lapunknak elmondta, hogy a Laterum főként belföldi turistákat lát vendégül, és nem lesz ez másként a hosszú hétvégén sem, azt az apróságot leszámítva, hogy az ünnepek miatt sokkal többen jönnek majd a szállodába, mint az megszokott.

Pataki szerint nincs különösebb oka a látogatottság hirtelen megugrásának, hiszen egyértelmű, hogy a szabadnapokat sokan egy kis belföldi utazással töltik, a vénasszonyok nyara pedig még tart egy kicsit, minden adott tehát a kellemes pécsi időtöltéshez.

Sajnos az időjárás kicsit azért még a beleszólhat a felhőtlen őszi kikapcsolódásba. A várható időjárásért: KLIKK IDE!