Parkoló-ügy: Barkóczi Csaba cáfolja Auth István állításait

Barkóczi Csaba fideszes önkormányzati képviselő szerint Auth István DK-s önkormányzati képviselő valótlanságokat állít a Rét utcai mozgássérült parkoló kapcsán köztük kialakult Facebook-vitában. 

hirdetés
Uránia Mozi

Tegnap írtuk meg, hogy Barkóczi Csaba fideszes önkormányzati képviselő a napokban egy Rét utcai mozgássérült parkoló mérete kapcsán azt írta a Facebook-oldalán, hogy a parkoló felfestésénél 130 centimétert tévedtek Péterffy Attila polgármester „luxusfizetésért hazacsábított szakemberei”, így az nem használható rendeltetésszerűen.

A körzet DK-s önkormányzati képviselője, Auth István válaszolt Barkóczinak, Facebook-bejegyzésében azt állította, hogy a fideszes képviselő egy el nem készült, felfestésre váró parkolót mért le mérőszalagjával. Auth szerint tavaly nyáron lakossági kérésre megkezdte a parkoló előkészítését, ugyanakkor – áll a posztjábanban – az azóta már a “Fidesznek dolgozó” biokomos ügyintéző “tétlensége” miatt csak tavaly ősz végére kapott ígéretet arra, hogy kihelyeznek egy táblát, valamint hogy idén tavasszal felfestik a parkolót.

Ma Barkóczi Csaba egy Facebook-bejegyzésben pontokba szedve cáfolta Auth István állításait. A következőket írta a parkoló-ügy kapcsán:

“1.) Auth István valótlanságot állít, amikor azt mondja, hogy a Rét utcai mozgássérült parkoló iránti igény 2020. nyarán keletkezett, a BIOKOM ugyanis már a Péterffy adminisztráció egyik első döntéseként (még 2019-ben) hozott elutasító választ a kérdésben – ezt támasztja alá a BK-12-1-15-129/K-1/2019 iktatószámon kelt levelük is. Ráadásul Ruzsa Csaba alpolgármester még 2020. novemberében sem akart intézkedni az ügyben, ahogy az közgyűlési felszólalásomra válaszul megküldött 8/559/2020 számú ügyiratból kiderül.

2.) Auth István valótlanságot állít, amikor azt mondja, hogy az ügy egy kirúgott fideszes munkatárs késlekedése miatt nem oldodódott meg időben. A mozgássérült parkolók ügyét a BIOKOM-nál Banda Gábor intézi évek óta, mind a mai napig, aki sohasem volt a Fidesz munkatársa, ma sem az, hanem a BIOKOM munkatársa. Megítélésem szerint ő egy lelkiismeretes és jó szakember, szemben a Péterffy Attila által a cég élére ültetett pártkatonákkal, akik véleményem szerint hozzá nem értésükkel az elmúlt hónapokban hátráltatták a BIOKOM munkáját.

3.) Auth István valótlanságot állít, amikor azt mondja, hogy én egy még el nem készült parkolóhelyet mértem le, ugyanis a jogszabályok szerint a mozgássérült parkoló onnantól él, amikor azt táblával kijelölték! Már pedig a városvezetés egy a törvényben előírtaknál 130 cm-rel szűkebb parkolóhelyet jelölt ki elsőre és csak azután helyezték át a táblát megfelelő parkolóhelyhez, hogy ezt szóvá tettem a közösségi médiában.”

FRISSÍTVE – AUTH ISTVÁN CÁFOLATA BARKÓCZI CSABA CÁFOLATÁRA – 12.12:

A Rét utcai parkoló ügyének Barkóczi bejegyzésével nincs vége, Auth István a Facebookon megosztott cikkünk alá kommentelte szintén pontokba szedett cáfolatát Barkóczi fent olvasható állításaira. Íme:

“1.) Barkóczi Csaba valótlanul állítja, hogy valótlanságot állítok!
Az igazság az , hogy a Rét utcai parkoló ügyintézését már 2020 tavaszán elkezdtem! (még korábban mint gondoltam) Ezt a Biokomtól kapott e-maillel tudom bizonyítani! 2020 március 6. 16:27 kaptam válaszlevelet a Biokomtól!

2.) Barkóczi Csaba valótlanul állítja, hogy valótlanságot állítok! Nem állítottam, hogy kirúgott munkatárs és azt sem állítottam, hogy Banda Gábor volt! Egy másik munkatárs nem intézte az ügyet, aki azóta már nem ott dolgozik.

3.) Barkóczi Csaba valótlanul állítja, hogy valótlanságot állítok!
A parkolót jelző tábla kihelyezése egy olyan helyre történt, ami nem felel meg az előírásoknak, viszont a felfestést csak tavasszal lehetett volna eszközölni, ezért a táblát két hellyel arréb helyezték és be is betonozták. Valótlanul állítja, hogy az Ön kérésére! Ezt egy 2020.01.14 napján kelt levelemmel és annak válaszával bizonyítom!

4.) Barkóczi Csaba kérjen bocsánatot és fejezze be a valótlan állításainak propagálását!”