Páva Zsolt és a farmer

Világszinten is rangos díjat vett át a napokban Pécs polgármestere Tajvanon, de számos olvasónk kiszúrta, hogy Páva Zsolt farmerben feszengett a szmokingos urak között. Rákérdeztünk.

hirdetés

Több olvasónk is észrevette, és szóvá is tették, hogy a tajvani rangos építészeti díjátadón Pécs polgármestere farmert, kigombolt nyakú inget és zakót viselt, miközben mellette szmokingos urak és igen elegáns ruhát viselő, szőke nő állt a pulpituson.

– Prózai oka van a „slampos” öltözékemnek, a repülőtéren ugyanis elkeverték a poggyászunkat, amit csak három nappal később juttattak el hozzánk, sajnos már a díjátadó után. Ezért abban a ruhában voltam kénytelen a színpadra lépni, amiben utaztam, de a zakót is a helyszínen kaptam kölcsön egy holland úrtól – magyarázza Páva Zsolt, aki igen kellemetlenül érezte magát. Szerinte a szervezők „megbocsátották”, amiért nem az alkalomhoz illő öltözéket viselt – miközben egyébként „black tie” volt a hivatalos.

Nem csak Páva járt egyébként rosszul a reptéri csomagkeveredés miatt. A Pécsi Városfejlesztési Zrt. vezérigazgatója például bermudában landolt Tajvanon és abban is maradt 3 napig.

– Egy nagyon kényelmes bermuda nadrágban utaztam a repülőn, ez már többször is bevált ilyenkor. Mivel az én csomagom is eltűnt, kénytelen voltam abban menni a díjátadóra. Mivel a bermudámban esélytelen voltam átvenni a díjat, Zsolt pedig kevésbé volt ciki ruhában, ő ment fel a színpadra – meséli Merza Péter, aki maga is hivatalos volt az eseményre.

[frame]

Black Tie

A dresscode.hu szerint a „Black Tie”, szmoking-csokornyakkendő viseletet ír elő urak számára. Az elnevezésnek megfelelően csak és kizárólag a kötött fekete csokornyakkendő az elfogadott megoldás, minden más szín kerülendő. Az ing dupla mandzsettás, lehetőség szerint díszgombokkal. Hófehér díszzsebkendő, fekete spanyolöv és borjúbőr vagy lakk cipő az elvárt kísérő. Hölgyek számára a „Black Tie” öltözék az estélyi, kesztyű nélkül, ujjatlan hosszú ruha, melyet viselhetnek stólával, de lehet rövid koktélruha is, attól függően, hogy mennyire formális a rendezvény.

[/frame]

Megtudtuk azt is, hogy eleve egy napot vesztegelni kellett a pécsi delegációnak a római repülőtéren, mert az a gép, amellyel repültek volna Tajvanra, elromlott. Végül egy másik légitársasággal, egy napos késéssel sikerült ugyan elérni az úticélt, a csomagok viszont nem érkeztek meg velük együtt. A reptérről pedig azonnal a díjátadóra kellett menniük, így idejük sem maradt a vásárlásra.

A tajvani szervezők egyébként nagyon kedvesek és megértőek voltak a pécsiekkel, amint megtudták, hogy mi történt, segítettek visszaszerezni a poggyászokat.