Pécs: könnyebb lesz úszni nyáron

Hiába van este tízig nyitva, hatkor el kell hagyniuk a pécsi Hullámfürdőt azoknak, akik nem rendszeres edzésre járnak. Ez azonban úgy tűnik, változni fog.

hirdetés

Nyáron több helyen és még többet úszhatnak azok, akik ezt a sportot választják. A Hullámfürdőben június elsejétől ugyanis megnyílnak a kinti medencék, és az edzések is ritkulnak a tanév végeztével. Pécsett néhány uszoda van, ahol civilek is sportolhatnak.

Vízilabdások, gyerekek, edzések. A városi fürdő tele van sportolókkal, csak szűken férnek be a „civilben” úszók a pályákra. Ők megszokták már a rendet, azt mondják, jól elférnek egymás mellett.

– Sajnos rászorulok arra, hogy gyakran jöjjek, heti ötször járok úszni. Én elégedett vagyok az itteni rendszerrel – mondja Nagyné Lőrincz Anna, egyike a civil úszóknak.

Erre vágyik mindenki!

A PNS Zrt. honlapján is látható pályabeosztás alapján tudható, hogy hány pályát használnak a sportolók.

– Jobb lenne, ha többször jöhetne az ember szabadon úszni, de tudomásul kell venni,  kevés a lehetőségük a sportolóknak, így nekünk kell hozzájuk igazodni – meséli Valz Jánosné úszó.

Gáll Péter, a Hullámfürdő létesítményvezetője azt mondja, egy nap mintegy háromszáz sportoló érkezik hozzájuk edzésre. Ide járnak az iskolások is, miután tavaly szeptembertől kötelező az úszásoktatás. De a vízihokisok, a szinkronúszók és a nyugdíjasok is beletartoznak ebbe a körbe. Júniustól azonban felszabadul az uszoda. Nyit a strand két medencéje, és ritkulnak az edzések is.

Főként csecsemő- és gyermekúszás van

Pécsett összesen hat uszoda van, de ezekben főként csecsemő- és gyermekúszásokat tartanak. Ahová felnőttek is járhatnak, az az Apáczai Csere János Nevelési Központ uszodája és a Hullámfürdő.

 • Re-Cave

  Azok tudnák megfizetni ,akik elmennek más városokba,falukba aquaparkokba.Hidd el sokan vannak.Még az üzemanyag árát is megspórolnánk.

 • Re-P.Zsolt

  Okoska, uniós pályázatról még nem hallottál?Aztán adóbevétel,munkahelyek, turizmus,ez mind hozná a bevételt.Szerinted a többi város , meg falu buta,hogy építettek?Csak Pécsett nem tudnak hosszútávra gondolkodni a mindenkori döntéshozók…

 • P. Zsolt

  Tökkelütött tüke csürhe! Aquapark meg élményfürdő, még mit nem! Már eddig is fürödhettetek az addóságban, most pedig, hogy megoldottuk a magunk okozta Suez-problémát, jöhetnek az új adók. Lubickolhattok majd kedvetekre a könnyeitekben és a véres verejtékben, nem kell aggódni, még az unokáitoknak is jut fullasztó jóságból…

 • cave

  A 157 ezer pécsiből hány tudná megfizetni egy aquapark belépőjét?

 • Sivatag

  AQUAPARKOT, STRANDFÜRDŐT PÉCSRE!! EZT SZAJKÓZZA EGY ÉVTIZEDE 157000 PÉCSI, DE A SOK HÜLYE BEFEKTETŐ CSAK A FALVAKBAN KÉPES BERUHÁZNI, MI MEG INGÁZZUNK…

 • majak

  Nem tudom, hogy a kinti medencében mennyire lehet majd úszni. Szerintem tele lesz olyanokkal, akik csak lubickolni szeretnének, meg labdázni.

  Persze őket is meg lehet érteni. Egyébként, ahogyan én észrevettem, nem az úszók, meg a szinkronúszók stb zavarják az átlagos civilt, hanem a szinte minden fordulóban, menetrendszerűen vereséget szenvedő vízilabdások. Most lehet, hogy vannak utánpótlás csapatok, de az átlagember csak annyit lát az egészből, hogy a teljesítmény nulla, és mégis csak ők vannak délután hattól zárásig. Én úgy emlékszem, hogy régebben azért ez nem volt így.