Pécsett kampányolt a Mi Hazánk Mozgalom

Pécsre érkezett a Mi Hazánk Mozgalom, hogy sajtótájékoztatón ismertessék röviden programjukat az európai parlamenti választások előtt. Fülöp Erik, országgyűlési képviselője beszélt a migrációról, cigánybűnözésről, és szóba kerültek a devizahitelesek is.

A tavalyi év augusztusában létrejött Mi Hazánk Mozgalom a rend pártján áll, az egyetlen olyan szerveződés, amely egyesíti a nemzeti és a radikális oldalt. Utóbbit ma egyetlen politikai közösség sem képviseli, mondta Fülöp Erik Pécsett.

– Meglepett minket, hogy pillanatok alatt összegyűltek a támogatói aláírások az európai parlamenti választásokra. A listán így mi is szerepelni fogunk, méghozzá az FKGP-vel és a MIÉP-pel közösen. Hiszen minden olyan politikai szerveződéssel együttműködünk, akivel sikerül egyetértésre találni. Egy harmadik utat kínálunk Gyurcsány és Orbán után – így a politikus.

A Siklósi úti táblánál tartott sajtótájékoztatót Fülöp Erik

– Elutasítjuk a migráció minden fajtáját és formáját. A határvédelemre fókuszálunk, és ha szükséges, egyéb erőteljes szabályozást is bevezetnénk.

Fülöp Erik szerint az eddig hatalmon lévő pártok közül semelyiknek sem sikerült méltóképpen rendeznie a cigány-magyar együttélés szabályait, a Mi Hazánk Mozgalom olyan új szabályokat alkotna, amelyekkel lehetségessé válna az integráció.

– Megszüntetnénk a megélhetési gyermekvállalást, a három gyermek után való, alanyi jogon járó családi pótlékot. Három gyermek felett pedig folyamatos munkaviszonyhoz kötnénk a családi támogatások folyósítását.

Fülöp Erik és pártja szerint igenis van cigánybűnözés

– Azért nevezzük magunkat radikálisnak, mert ki merünk mondani bizonyos dolgokat, például azt, hogy igenis létezik cigánybűnözés. Szigorítani kell a büntető törvénykönyvet, szeretnénk a rendet, a közbiztonságot fenntartani. Véleményünk szerint vissza kell állítani a halálbüntetést és a szibériai bérrabtartást – mondta.

Fülöp Erik hozzátette, az egész magyar társadalmat szeretnék megszólítani, főként a leginkább bajban lévő devizahiteleseket. Éppen ezért kezdeményezték a kilakoltatási moratórium meghosszabbítását, sőt, magukat a kilakoltatásokat is megszüntetnék.