Pécsi bordalénekes az új siklósi várkapitány

Szentgyörgyváry Péter, a pécsi Vasutas Művelődési Ház vezetője lesz március 1-jétől a Siklósi Várszínház Nkft. igazgatója, ahogy helyben hívják, a várkapitány. A kulturális szakember, akit a Vivat Bacchus énekegyüttesből is ismerhetnek a pécsiek, lapunknak beszélt a terveiről is.  

hirdetés

Márciustól a pécsi kulturális szakember, Szentgyörgyváry Péter vezeti a siklósi Várszínház Nkft.-t, azaz ahogy a helyiek nevezik, ő lesz a siklósi várkapitány. Lapunknak nyilatkozva az új vezető arra is felhívta a figyelmet, bár pécsi születésű, de siklósi kötődése is nagyon erős, rokonai Siklóson élnek ma is.

Szentgyörgyváry Péter, akit a pécsieknek sem kell nélkülözniük, mivel tovább dolgozik a Vasutas Művelődési Házban is, elmondta, a másik három jelölttel is együtt kíván működni a siklósi vár programjainak kialakításában. Hangsúlyozta, a mostaninál interaktívabbá akarja tenni a vár programjait, de ügyelve arra, hogy a történelmi hagyományok ne sérüljenek. Hiszen a siklósi erődítmény az ország egyik legnagyobb épen maradt vára, olyan értékekkel, amelyeket őrizni kell.

szentgyörgyváry péter, hl01
Siklósi kötődése is van a pécsi szakembernek

A pécsiek persze még egy oldaláról ismerik Szentgyörgyváry Pétert, hiszen ő a Vivat Bacchus énekegyüttes egyik alapítója, vezetője. Mint elmondta, tavaly ősszel egy nagy koncerttel lezárták az együttes 15 éves korszakát, s mostantól új irányokat is megcéloznak a csapattal. A mostani siklósi munkája azonban ezt nem csorbítja, sőt, mint mondta, inkább még kiegészítheti, erősítheti, új inspirációkat szerezhet általa.