Pécsi diákokból állt össze a Föld

Több mint száz pécsi kisiskolás formázta meg a Földet egy figyelemfelhívó akció keretében a Széchenyi téren péntek délután. A flashmob célja az volt, hogy a diákok jelezzék a felnőtteknek, nem jó irányba haladunk. 

hirdetés

Június 5-én 14 órakor a Széchenyi téren Pécsett különleges produkcióval készült közösen a Környezetvédelmi Világnapra a városvezetés, pécsi cégek, a civilek és 125 pécsi kisiskolás gyerek. E jeles napon élőképpel üzentek a gyerekek és Páva Zsolt polgármester a pécsieknek: Lépj a Jövőd nyomába!

ökolábnyom5

Az akció legfőbb üzenete bolygónk megóvása volt. Vagyis: mindenkinek tennie kell azért, hogy beleférjünk ökológiai lábnyomunkba, nem nyújtózkodhatunk tovább, míg a takarónk ér.

ökolábnyom4

Az Ökováros-Ökorégió Alapítvány installációval is készült a világnap alkalmából. Június 5-7. között egy látványos fasort, “Okoserdőt” nézhetnek meg a járókelők a Városháza előtt. Végigsétálhatnak a zöld ösvényen, nézelődhetnek, és játékosan kiszámolhatják, mekkora nyomot hagynak életmódjukkal bolygónkon.

ökolábnyom3

A “Lépj a jövő lábnyomába!” esemény kapcsolódik Pécs város közelmúltban történt csatlakozásához a világméretű klímavédelmi akcióhoz. 2015 decemberében a párizsi klímacsúcsig egymilliárd aláírás összegyűjtése a cél kiindulásaként egy, az egész Földet átfogó egységes cselekvési szándék megfogalmazásának. A három nap alatt a helyszínen regisztrációjával bárki csatlakozhat az akcióhoz.