Rotary Advent: idén online segítenek tehetséges pécsi fiataloknak

A Rotary Club Pécs 2014 óta rendezi meg városunk főterén a Rotary Adventet, mely az egyik legnagyobb helyi jótékonysági eseményévé nőtte ki magát az évek során. Idén a koronavírus miatt át kellett ugyan alakítani a programot, azonban a tehetséges, rászoruló fiatalok természetesen számíthatnak a klub támogatására. 

hirdetés
Uránia Mozi

Idén hetedszer rendezik meg Pécsett a Rotary Adventet. 2020-ban 28 helyi általános- és középiskola egy-egy tehetséges, de nehéz szociális helyzetben lévő tanulója kapja meg a jótékonysági szervezet 100 ezer forintos adományát.

A jelölteket az iskolai közösségek választhatták ki, támogatásukat a Pécsi Rotary Club Alapítvány Kuratóriuma hagyta jóvá. A 2,8 millió forintos jótékonysági akciót a pécsi vállalkozások és magánszemélyek adományaiból szervezi az egyesület.

A járvány miatt az idei esemény persze más, mint a korábbi években megszokott, Széchenyi téri ünnepélyes átadó. Az iskolák a kitüntetettjük köszöntésére rövid karácsonyi kisfilmeket állítanak össze, melyek az átadás napján, sorra felkerülnek a Rotary Club Pécs Facebook-, és YouTube-oldalára, emellett a klub honlapján is elérhetők.

A legutóbbi videó:

November 30-tól december 23-ig minden nap egy-egy iskola egy-egy köszöntő videója csempészhet melegséget a nézők szívébe advent idején.

A kisvideókban szerepelnek a kitüntetett diákok, az osztálytársak és a nevelők tanárok is, akik igy köszöntik diákjukat. Az adventi időszak kezdete óta eltelt két hétben több ezren látták online az iskolák produkcióit, és számtalan tetszésnyilvánítás és megosztás történt, ami bizonyítja a kezdeményezés sikerét és létjogosultságát.


Idézzünk fel egy csodás produkciót a tavalyi adventi vásárról: 

LIBABŐR: TÖBB SZÁZ GYEREK ÉNEKELTE PÉCS FŐTERÉN A VILÁGHÍRŰ DALT!