Szó szerint történelmet írt az érettségizők számára a pécsi egyetemista

A Pécsi Tudományegyetem (PTE) politológia mesterszakos hallgatója, Farkas Ákos a történelem érettségit szerette volna könnyebbé tenni a végzősök számára, ezért kiadott egy online – bárki számára elérhető – kötetet, melyben röviden és jól érthetően, de pontosan összefoglalta a gimnáziumi tananyagot. Minderről az UnivPécs számolt be elsőként.

Az őskortól egészen a 20. századi Magyarországig végigkísérhetjük világunk változásait, az emberiség történetének problémáit és sikereit Farkas Ákos, kifejezetten érettségizőknek szánt könyvében, mely a Történelem röviden címet kapta.

„Jegyzetemben a használatban lévő tankönyvek alapján igyekeztem lényegre törően és lehetőség szerint közérthetően bemutatni az egyetemes és a magyar történelem főbb eseményeit, folyamatait, sarokpontjait” – írta közösségi oldalán a szerző.

Lapunknak azt is elmondta, mi motiválta arra, hogy történelemkönyv írásra adja a fejét:  

– Eredetileg villamosmérnöknek tanultam a Pécsi Tudományegyetemen, érdeklődési körömhöz viszont közelebb állt a történelem és a politika, ezért a váltás mellett döntöttem. Politológia szakra jelentkeztem, a sikeres felvételihez pedig emelt szintű történelem érettségire volt szükségem. A felkészüléshez elsődlegesen a gimnáziumi történelemoktatás folyamán jelenleg is használt tankönyveket vettem igénybe, de szükségem lett volna egy olyan jegyzetre, amely tömören és közérthetően összefoglalja a főbb történelmi eseményeket és folyamatokat. Ilyet viszont nem találtam. Ekkor fogalmazódott meg bennem az a gondolat, hogy készítek egyet – fejtette ki.

A teljes történelemkönyv elérhető IDE KATTINTVA

Farkas Ákossal – egész más témában – készült korábbi interjúnk itt olvasható: 

Pécsett igazi baráti közösségbe gyűlhetnek össze a gamerek

hirdetés
Hirdetés