Tóba fulladt a kisfiú

Telefonon a száguldó mentőautós segítségével élesztették újra azt a szászvári kisfiút, aki ennek ellenére a hétvégén életét vesztette a pécsi gyermekklinikán. L. Balázska októberben lett volna két éves.

hirdetés

A kisfiú unokatestvéreivel játszott a nagyszülők udvarán, amikor a tragédia történt. A nagymama és az anyuka a házban volt, a gyerekek az udvaron játszottak.
– A nagyobbak bejöttek a házba, hiába kérdezték tőlük, hol van Balázska, nem tudták megmondani. Ekkor kezdték keresni a kisfiút, aki végül a kerti tóból került elő élettelenül – mondta lapunknak az egyik szomszéd. Egy másik szomszéd szerint az unokatestvérek a lakásban tv-t nézetek, amikor a kicsi kiszökött az udvarra. Az édesanyja keresni kezdte, ekkor talált rá a 60 cm mély vízben.

A mentő a Tolna megyei Bonyhádról indult a kisfiú mentésére, az orvos a mentőből telefonon utasította a családtagokat, hogyan kell újjáéleszteni a kicsit, ami sikerült is. A mentőhelikopter 13 perc alatt a helyszínre ért, ahonnan Pécsre szállította a kritikus állapotban lévő gyereket, aki a hosszú oxigénhiányos állapota miatt szakszerű kezelés ellenére a pécsi gyerekklinikán elhunyt. Az nem derült ki, hogy Balázska mennyi időt töltött a vízben fulladása és megtalálása között, mindenesetre biztos többet öt-tíz percnél, ami maradandó károkat okoz az agyban. Balázska család egyetlen gyereke és szeme-fénye volt, az apuka közösségi oldalán rengeteg fotón követhető Balázska eddigi élete.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság gondatlanságból elkövetett emberölés vétség elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást. Legutóbb áprilisban történt hasonló eset a baranyai Gyűrűfűn, akkor egy két éves gyermek fulladt egy mesterségesen kialakított tóba hasonló körülmények között.