Új buszjárat Pécsett: az 52-es a Déli Ipari Parkba viszi majd az ott dolgozókat

A Déli Ipari Parkba indul március 3-a szerdától menetrend szerinti helyi buszjárat. Az 52-es jelzésű buszokkal az Időjós útig közlekedhetnek a pécsiek, ezzel az ipari zónában épült üzemcsarnokok dolgozói juthatnak el munkahelyükre.

hirdetés
Uránia Mozi

A Matro Kft. új üzemcsarnokát tavaly nyáron adtuk át, azóta a gépgyártó cég több mint 40 fővel növelte munkavállalóinak számát. Ezen kívül két új üzemcsarnok is elkészült, egy 4 ezer, illetve egy 10 ezer négyzetméteres létesítmény, amelyekbe egy hazai, illetve egy nemzetközi szállítmányozási cég költözik be várhatóan nyáron. Ezen felül további befektetőkkel folytatunk előrehaladott tárgyalásokat, amelyek eredményeként további csarnokok épülhetnek az ipari parkban. Mindezek alapján indokolt az új buszjárat indítása, amelynek menetrendjét a későbbiekben a betelepülések ütemében sűríteni lehet – fogalmazta meg Ruzsa Csaba, Pécs gazdaságért felelős alpolgármestere.

Az 52-es járat március 3-tól, szerdától közlekedik a Fagyöngy utca és az Időjós utca között az alábbi útvonalon:

Az 52-es járat megállóhelyei az Időjós út felé:

  • Fagyöngy utca,
  • Galilei utca,
  • Időjós út.

Az 52-es járat megállóhelyei a Fagyöngy utca felé:

  • Időjós út,
  • Pascal utca,
  • Fagyöngy utca.

A járat menetrendjét a műszakváltásokhoz igazította a Tüke Busz Zrt. Ezzel együtt megváltozik az 51-es járat menetrendje is, az új járat, illetve az 51-es buszok új indulási időpontjait az alábbi táblázatok tartalmazzák.

Kiemelt képünk illusztráció.