Új sportkomplexuma lehet Pécsnek

Idén összesen egymilliárd önkormányzati és állami forintot költöttek közvetlenül sportcélokra a város. A tervek szerint nem csökken ez az összeg 2013-ban sem, hiszen tény: jövőre ismét hangsúlyos szerepet kap a sport.  Egy új sportkomplexumot is létrehozna a város.

hirdetés

Az olimpia évében a város költségvetésből a Népjóléti és Sport Bizottság közvetlen sporttámogatásra 200 millió forintot fordított. 300 millió volt összesen, ami a Pécsi Sport Nonprofit Zrt.-n keresztül létesítmény fenntartásra és üzemeltetésre, diák-, szabadidő-és és utánpótlássportra fordítottak.

A társasági adókedvezményből pedig a látványos csapatsportágak utánpótlás gárdái összesen 500 millió forintot kaptak. (Ide tartozik többek között a PVSK, a PMFC és a Rátgéber Kosárlabda Akadémia.)

Az önkormányzat illetékes bizottságának elnöke, Moór Eszter bízik abban, hogy jövőre is meglesz az egymilliárd forint a városi sport támogatására,  2013-ban pedig sportkomplexumot kíván létrehozni Pécs.

Akár új uszoda is létrejöhet…

A terv egy uszodával kiegészített munkacsarnok kialakításáról szól, de akár az Expo Centerből is lehet sportközpont, egyre több sportág kap ugyanis állandó helyet az épületben. A ritmikus gimnasztikázók, a görkorcsolyázók, az asztaliteniszezők és a tornászok is beköltöztek már a termekbe.

Azzal, hogy állandó bérlői vannak és sportrendezvényeket is tartanak az épületben, a Pécs Holding Zrt. egy gazdaságilag is költséghatékony évet zárt. Ezenkívül idén már több nagyobb sportrendezvényt is az Expóba szerveztek, hogy némileg tehermentesítsék a túlzsúfolt városi sportcsarnokot.

– A 2012-es évben a 100 százalékban önkormányzati tulajdonban lévő Pécsi Sport Nonprofit Zrt.-hez került a Sportiskola, a PVSE és ezzel együtt a diák- és szabadidős rendezvények lebonyolítása. Így összehangoltabban, gördülékenyebben tudják irányítani a város utánpótlás sportját – mondta Szűcs Zsolt,  a PSN Zrt. kommunikációs igazgatója.