Újabb egymilliárd forint érkezhet Pécsre

Egymilliárd forintra pályázik a pécsi önkormányzat a különböző, kötelezően ellátandó szolgáltatások és feladatok központi finanszírozására. Csizmadia Péter, a pénzügyi és gazdasági bizottság elnöke szerint októberben már meg is érkezhet a támogatás.

hirdetés

Az idei költségvetésről szóló törvény egyik passzusa értelmében a települési önkormányzatok kiegészítő támogatást igényelhetnek az általuk ellátott feladatok megfelelő színvonalú elvégzése érdekében. A minél hatékonyabb feladatellátás támogatására országosan elkülönített 25 milliárdos keretösszegből a pécsi városvezetés egymilliárd forintos igényt nyújtott be a belügyminisztériumhoz.

Csizmadia Péter, az önkormányzat pénzügyi és gazdasági bizottságának elnöke lapunk megkeresésére elmondta, hogy a pályázat benyújtásának végső határideje 2016. szeptember 30., addig a pécsi önkormányzat be is fogja nyújtani a pályázatát.

A legjobban az itt élők örülhetnek a fejlesztésnek
Szociális alapellátásra is juthat forrás

– A lehetőséggel élni kívánunk, csakúgy, mint ahogy az elmúlt években tettük sikerrel – fogalmazott a testület fideszes vezetője.

Bár a város egymilliárd forintra tart igényt, a konkrét összeg a kabinet döntésének megfelelően fog alakulni. Ezt követően kerül sor a megítélt támogatás utalására, a támogatást idén év végéig kell felhasználni.

A forrást kötelező feladatellátásra, a pályázatban szereplő célokra lehet felhasználni és az önkormányzatok kiegészítő támogatásként kapják. Pécsen elsősorban városüzemeltetésre, szociális étkeztetésekre, óvodai-, iskolai- és szociális szolgáltatások ellátására, különböző kulturális feladatok finanszírozására igényelnek forrást.