Újra reggelivel lepték meg a bringásokat

Teát, kakaós csigát és túró rudit kapott minden kerékpáros, aki csütörtökön reggel a városháza előtt tekert el hét és kilenc óra között, munkába menet. A Bringázz a munkába akció keretein belül önkéntesek, helyi bringás egyesületek és az önkormányzat buzdítja a munkába, iskolába járókat, hogy alternatív közlekedésként válasszák a biciklit.

hirdetés

A kampányszerű munkába kerekezést évente két alkalommal, tavasszal és ősszel szervezik meg. Idén Nagy Csaba, a Baranya Megyei Közgyűlés elnöke, illetve Őri László, alpolgármester várta a keréken érkezőket egy “meglepetés” szatyorral, amiben sok-sok apróság lapult a kerékpárosoknak.

bringas-reggeli7

bringas-reggeli5

– Már hagyományosnak mondható ez a program, amit a civil kerékpárosokkal együtt közösen szervezünk meg minden évben tavasszal és ősszel. Elsődleges célunk, hogy az önkormányzat és a kerékpáros társadalom között egy élő párbeszéd jöjjön létre, erre igény is mutatkozik, hiszen a kerékpáros konzultációt több mind ezeregyszázan töltötték ki – mondja Őri László. Jó látni, hogy egyre több pécsi ül kerékpárra, nem csak sportolás, de mindennapi munkába járás céljából is – folytatja. Hozzáteszi, hogy a konzultáció eredménye is azt mutatta, hogy még több pécsi járna kerékpárjával, ha a városi biciklis infrastruktúra bővülne – így az alpolgármester.

Őri László elmondta, hogy a megmutatkozó igényekhez igazodva tavaly döntöttek arról, hogy több mint hétszázmillió forintból egy tíz kilométeres kerékpáros úthálózat fog kiépülni a belváros és kertváros, belváros és a nyugati városrész illetve a belváros és a budai városrész között. Ez nem csak a biciklivel közlekedők érdekeit szolgálja, hiszen a gyalogos, illetve a gépjármű forgalom biztonságát is szolgálja.

bringas-reggeli4

bringas-reggeli2

Csütörtökön láthattuk, hogy a bringás reggelik népszerűsége egyre csak nő, május negyedikén rekord mennyiségű kerékpáros kapott ajándékot.