Városszerte útfelújítási munkák jönnek a következő napokban

A Biokom csütörtöktől a város több pontján is aknafeldlapokat fog cserélni, és útfelújítási munkákat végez el. Ebből következik, hogy az előttünk álló napokban a forgalmi rend megváltozására kell számítani több helyen is. Mutatjuk a részleteket.

Rákóczi út – Felsőmalom utca

Április 27-én, csütörtökön kezdik meg a Rákóczi út – Felsőmalom utca kereszteződésben
a kopórétegcserével és aknafedlap-szintbehelyezéssel kapcsolatos munkálatokat. A
munkavégzés során a 48-as tér irányából érkezők a csomópont járdaszigetének bal oldalról
történő megkerülésével tudnak majd tovább közlekedni a Konzum áruház irányába. Az
útlezárás várhatóan április 27-én (csütörtök) 12.00-tól, május 2-án (kedd) 13.00-ig tart.

Hársfa út – Blaha Lujza utca

Pénteken kezdődik meg a Hársfa úton, a Blaha Lujza utcánál lévő volt vasúti híd alatti balesetveszélyes aknafedlap javítása. A munka során jelzőlámpás irányítás mellett egyszerre csak egy irányban tud majd haladni a forgalom a Hársfa úton. A munka várható befejezésének dátuma május 2-a (kedd).

Zsolnay Vilmos út – Basamalom utca

Szintén pénteken kezdik meg a Zsolnay Vilmos úton, a Basamalom utca utáni szakaszon egy darab aknafedlap javítását. A munkálatok során a Pécsvárad felé tartó mindkét forgalmi sávot lezárják. A forgalom 1-1 sáv igénybevételével tud haladni. A munka várhatóan május 2-án, kedden ér véget.

Bárány tető – Bárány út

Szintén május 2-án, kedden aszfaltozási munkálatokat fog végezni a Biokom a Bárány tető, Bárány út egyes szakaszain. A marási, aszfaltozási munkálatok teljes útlezárás mellett történnek a tüdőszanatórium kereszteződésétől az Erdész utca csomópontig. A munkálatok reggel 7.30-kor kezdődnek és várhatóan aznap 17.00-ig be is fejeződnek.

Rákóczi út – Bercsényi utca

Ugyancsak jövő kedden a Rákóczi úton a Bercsényi utca kereszteződéstől keletre, a
belső sávot aszfaltozási munkálatok miatt 40 méter hosszan lezárják majd.

Siklósi úti felüljáró

A felüljáró nyugati felhajtóágán burkolatjavítási, hézagkitöltési munkálatokat végez május 3-án szerdán 8.00 és 13.00 között a Biokom. A munkálatok ideje alatt teljes útlezárásra kell számítani, ezért terelőútvonalon lehet a felüljáróra felhajtani.

Engel János út

Szintén május 3-án 12.00-tól az Engel János úton végez a városüzemeltetési társaság burkolatjavítási munkálatokat a Pécsi Református Kollégium Gimnáziuma és a Tűzoltólaktanya közötti szakaszon. A 4 sávból 3 sávon haladhat majd a forgalom, és rövid, néhány perces fennakadások lehetnek a keresztirányú hézagok javítása miatt. A munkálatok befejezésének várható vége aznap 18.00.

A Biokom arra kér minden autóst, hogy a kihelyezett közúti jelzéseknek megfelelően, fokozott óvatossággal közlekedjenek.