A Föld megmentésén fáradoznak a kis pécsiek

Igazi örömteli hírről számolhatunk be: három pécsi negyedik osztályos kisgyerek nyert országos tudományos tehetségversenyt, a Természetkalandorok csapatának projektmunkája bizonyult a Kárpát-medencében a legjobbnak!

A Mathias Corvinus Collegium Fiatal Tehetség Programja rendezte meg az országos FIT Kalandorversenyt, immár harmadszor. A verseny célja az volt, hogy a gyerekek együtt dolgozzanak egy izgalmas projekten, melynek idén a környezetvédelem állt a középpontjában.

A több tudományterületet felölelő tanulmányi csapatverseny felhívása negyedik osztályos általános iskolás gyerekeknek szólt. A pécsi csapat tagjai az Apáczai Nevelési Központ 1. Sz. Általános Iskolájának három diákja, Tar Emese, Schiberna Tamara, Nagy Kíra, akik fantasztikus eredményt értek el hetekig tartó óriási munkájukkal: megnyerték a kalandorversenyt.

Az online megmérettetés keretében környezetvédelmi akciótervükben a kis tudósok először egy vízszűrő berendezést építettek, aztán egy másik részfeladatban egy víz alatti szemétszedő robotot programoztak egy adott online felületen. És ez még nem minden, a programozáshoz használt karaktereket is a csapattagok rajzolták! Sőt építettek egy környezetbarát „zöld autót” is.

Mutatjuk a remek találmányokat és büszke tervezőiket:

Íme a vízszűrő berendezés
Szépen megrajzolták a robot programozásához használt karaktereket
Íme a környezetbarát autó

Gratulálunk a pécsi tehetségeknek!

További információk ide kattintva érhetők el.

hirdetés
Uránia Mozi