A felnőtteket is kenterbe verik a pécsi KRESZ-vetélkedő kis győztesei!

Nem akármilyen kisiskolásokat köszöntöttek szerda délután a városházán: a Kulturált Közlekedéssel a Gyermekekért Alapítvány hagyományos közlekedési vetélkedőjének győztesei talán még a rutinos felnőtt vezetőknél is jobban otthon vannak a KRESZ szabályainak világában. 3500 résztvevő közül a legjobb húsz diák vehetett át oklevelet és ajándékcsomagot az alapítvány elnökétől és Őri László alpolgármestertől.

hirdetés

Őri László köszöntőjében elmondta, az elmúlt évtizedekben megváltozott világ egyik legérzékenyebb területe a közlekedés. Mindennap körülvesz minket a reggeli dugó, a rengeteg autó.

– Megnövekedett a veszély, ami a gyermekekre leselkedik – sokkal jobban kell, hogy figyeljünk. Ennek a vetélkedőnek az a célja, hogy iskolai kereteken túl is ösztönözze a fiatalokat a helyes közlekedés elsajátítására – mondta.

Őri szerint egyértelműen sikeres a vetélkedő

– A vetélkedő sikerességének egyértelmű jele az, hogy már huszadik alkalommal rendezte meg az alapítvány, de az sem elhanyagolható, hogy több mint 3500 diák kapcsolódott be a programba és nem csak pécsi iskolások vettek részt a vetélkedőn.

A diákok és a kísérők megtöltötték a városháza dísztermét

Gradwohl Szilveszter, az alapítvány elnöke elmondta, ez a verseny igyekszik minél szélesebb körben megszólítani az általános iskolásokat.

– A közlekedés világa nagyon nehéz, aki pedig nem ismeri a szabályokat, az hamar egy közúti baleset áldozatává válhat.

Az elnök ezután levonta a vetélkedő tanulságait, megtárgyalta a legnehezebb kérdéseket, végül a díjak kiosztására is sor került.