Kirándulásra fel! Osztályjeggyel utazhatnak a pécsi iskolások

Jelenléti oktatással indult az új tanév Pécsett is, így a kellemes késő nyári időben több iskolában pótolnák be az elmaradt közösségi és csapatépítő osztálykirándulásokat. Mivel a Mecseken számtalan jó helyszín található ehhez, a népszerű pécsi kirándulóhelyeket csoportos utazás esetén tanintézeti osztályjeggyel is érdemes felkeresni – tájékoztat a Tüke Busz Zrt.

A pécsi oktatási intézményeknek segítséget jelenthet a tanintézeti osztályjeggyel való utazás a város területén. Amennyiben egy osztályban a tanulók egy része például az iskola közelében lakik, és emiatt nincs menetjegye vagy bérlete, osztályjegyet válthatnak, így a diákok és további két kísérőjük (tanáraik) is együtt utazhatnak a közös programra – írja a közlekedési vállalat.

A Tüke Busz Zrt. hatályos üzletszabályzata szerint a tanintézeti osztályjegy egész napos utazásra jogosít – kivéve munkanapokon 6.30 és 8.30 között. Igénybevételére a pécsi óvodák, általános iskolák és középiskolák jogosultak. Óvodák esetében csoportonként, általános és középiskolák esetében osztályonként egy darab tanintézeti osztályjegy váltása szükséges, mely egyúttal két felnőtt kísérő utazására is jogosít. A speciális jegyet tanintézeti igénybejelentő lapon, az utazás megkezdése előtt legalább egy héttel kell igényelnie az adott intézménynek.

A tanintézeti osztályjegy tanévenként, illetve óvodai csoportonként és iskolai osztályonként két alkalommal vehető igénybe, ára 2920 Ft.

További részletes információt, tájékoztatást a Tüke Busz Zrt. ügyfélszolgálati irodáján (Rákóczi út 60.) kaphatnak az érdeklődők.